Connect with us

Здраве

Без токсини със стафидена вода

Published

on

Всяка секунда тялото ви се бори с токсичната агресия на околната среда, храната и напитките. Да, природата ни е устроила, за да можем да издържим много дълго време, но това не означава, че тялото не се нуждае от помощ: вграденият режим на защита не е вечен. Когато количеството токсини и шлаки достигне критично ниво, външните признаци на заболявания не ви дават мира.
Пробвайте този вариант и ви гарантираме, че ще останете приятно изненадани от ефекта. Стоплете 3 чаши вода. Добавете 150 г стафиди и сушени сини сливи без костилки. Сварете за още 15 минути. Приемайте по една лъжица от тази течност всяка сутрин на празен стомах. След няколко дни ще почувствате първите промени: няма да имате проблеми с храносмилането и запека, ще започнете да отслабвате без усилие.

Защо сини сливи?
Този естествен продукт ви позволява да почистите червата си и цялото тяло без химия, но също така съдържа и витамини, които осигуряват на тялото допълнителна подкрепа. Благодарение на фибрите в състава на сините сливи ускорявате храносмилането, премахвате излишната течност от тялото си и повишавате нивото на абсорбиране на витамини. Сините сливи насърчават бързата загуба на тегло и гарантират качествена микрофлора на червата.

Защо стафиди?
Пречистването на тялото със стафиди е уникално лесно благодарение на инулина, който премахва вредните вещества от червата, стимулира бъбреците и улеснява работата на черния дроб. За най-добър ефект и бърза детоксикация можете да изплакнете шепа стафиди, да я изсипете във вряла вода и след като поври 2-3 минути, да я оставите да престои така за двадесет и четири часа. На следващата сутрин пийте от водата. Правете месец. Тази проста процедура ще ви помогне да избегнете много проблеми в бъдеще.

България

Учени разкриха разликата между пиянството и алкохолизма

Published

on

By

Учени от Университета на Пенсилвания откриха разликата между пиянството и алкохолизма. При алкохолизма възниква голяма зависимост, която човек не може да преодолее. В същото време отделните гени са отговорни за неговото развитие, става ясно от публикация в уебсайта на институцията.

Експертите наблюдаваха живота на 275 хиляди души и проведоха ДНК анализ. Бяха идентифицирани 18 генетични комбинации, които бяха свързани с обичайните алкохолни напитки. Но само пет от тях доведоха до развитието на алкохолизъм, при който хората не могат да устоят на жаждата за алкохол.

Според учените те ще се фокусират върху генетични комбинации, които се свързват само с алкохолизъм и в бъдеще ще могат да идентифицират хора с повишен риск от развитие на това заболяване и да създадат подходящи лекарства.

Освен че могат да идентифицират гените, отговорни за алкохолизма, те проследяват и ефекта на алкохола върху тялото.

Проучването показа, че пиещите са имали значително намален риск от коронарна болест на сърцето и диабет тип 2. В същото време общото здравословно състояние се влошило. Алкохолизмът също показва намаляване на интелигентността, повишен риск от безсъние, както и психични разстройства.

Continue Reading

България

Консултация: До каква възраст на детето НЗОК поема ваксината ротарикс?

Published

on

By

Има определен ред за предписване, отпускане и получаване на ваксините. Общопрактикуващият (личният) лекар предписва и поставя ваксината на хората от целевата група при спазване на изискванията, установени в чл. 11 от Наредба №15 от 12.05.2005 г. за имунизациите в Република България.

Целевата група, съгласно Националната програма за контрол и лечение на ротавирусните гастроентерити в Република България 2017-2021 г., са деца от 6-седмична възраст до горна възраст съгласно Кратката характеристика на продуктите, като за ротарикс е до 24-седмична възраст.

Имунизацията се извършва с ваксина от един и същи вид и се счита за завършена при:

– два приема ваксина ротарикс. Първата доза се прилага след навършване на шестседмична възраст на детето. Минималният интервал между двете дози е не по-малко от 4 седмици. В идеалния случай двете дози трябва да бъдат приложени, преди бебето да навърши 16 седмици и задължително до 24-ата седмица. Имунизационният курс от две дози трябва да приключи задължително до 24-седмична възраст на детето.

Continue Reading

Здраве

Определиха най-полезните за здравето храни

Published

on

By

Супервитаминозната диета, при която отделни продукти трябва да се консумират няколко пъти дневно, не само помага да се отслабне, но и позволява да се избегнат тежки заболявания.

Специалисти от Националните здравни институти на САЩ съставиха списък с най-полезните за здравето продукти, които трябва да се ядат по-често и в по-големи количества.

Честата консумация на зеле, включително цветно и брюкселско, позволява да се набавят калций, желязо, фолиева киселина, целулоза. Особена полезна е консумацията на спанак, който осигурява защита срещу инфекциозни болести и простуда.

Специалистите смятат също, че ще е добре едни източници на витамини да се заменят с други. Препоръчва се например бананите да се заменят с тиква. В рамките на изследването било установено, че съдържанието на калий в тиквата е по-голямо, отколкото в бананите.

Освен това учените отбелязват, че честата консумация на салати, богати на витамини А, В6, С, Е, К, помага да се подобри храносмилането, да се приведе в норма телесното тегло и да се нормализира хормоналният фон.

Continue Reading

Най-четени на сайта