Connect with us

Любопитно

Днес сме под влиянието на най-разнородни звездни влияния

Published

on

Искам първо да ви напомня, че спазването на препоръките на лунните дни и другите небесни влияния, не е живот по разписание, в който да изпълнявате всичко механично, какво можете и какво не можете да правите.

Препоръките – това са само един начин да се настроите към естествения ритъм на природата, да се върнете към корените й и да стигнете до хармонично съжителство с околния свят, да можете да усетите и да разберете този свят.

Днес Луната влиза в последната си фаза, поради, което тя е слаба. Винаги при смяна на фазата денят е напрегнат, затова максимално почивайте, релаксирайте, а ако в средата на седмицата за мнозина е невъзможно, тогава просто не се нагърбвайте с много задачи. Заемете се с най-лесните и отнемащи най-малко енергия. За тези, които могат да си го позволят е добре да отидат на сауна, масаж, басейн, да посетят спа-салон. Храненето да е колкото може по-леко. По-добре да е без млечни и месни продукти. По-леко ще се почувствате.

От 5 до 7 юни ще ни влияят следните планетни аспекти:

Квадратурата между Меркурий и Нептун (точният аспект е в 17:09ч на 6 юни). Това е труден, стресиращ аспект. Най-лошото време за големи покупки. Тези дни се намалява способността за добри анализи, хората стават по-доверчиви към невярна информация. Правят се грешни изводи. Трудно се следват фактите, указанията и инструкциите и трудно става концентрирането в главните неща. Възможни са манипулации и измами от страна на нечестни хора. На никого не давайте пари на заем, тъй като тези пари едва ли ще ви се върнат. Не започвайте нови дела, не сключвайте сделки, не оформяйте кредити. Не подписвайте сега документи, не подписвайте контракти, договори. Неблагоприятно за търговия. Неблагоприятно за всички видове покупки.

Не се обръщайте към гадатели и екстрасенси. Неблагоприятно е за пътуване по вода. Можете да станете жертва на клевети и интриги или на кражби.

Не е подходящо за посещение на лекар, не е благоприятно за операции, не е подходящо за определяне на диагнозата на заболяването.

Още едни важен аспект оказва влияние и това е опозицията на Венера с Плутон – (точният аспект в 05:24ч на 6 юни). Обсебването, проявата на собственически чувства и завистта ще намерят плодородна почва в ситуации, които ще срещнете през този период. Ожесточена конкуренция и задкулисни машинации очакват мнозина. Онова, което обикновено няма значение, сега може да предизвика отчаяна борба. В деловите и романтичните партньорства се намъква недоверието, ревността. Прекомерна чувствителност, неконтролируеми действия. Нарастват престъпленията на сексуална почва, изнасилвания, домашно насилие, убийства. Може да прекъснат стари и износени отношения. Това е критично време за такива връзки. В семейството се налага да се направят някои жетви. Препоръчва се сдържаност в отношенията, смирение, отстъпки, докато се разминат опасните влияния.

Друг аспект, който влияе в тези дни е квадратурата на Слънцето с Нептун (точният аспект 09:00ч на 7 юни) – Рисковано е да общувате с началниците и висшето ръководство. Няма да получите това, което искате, може да бъдете умишлено подведени. Избягвайте светските дейности, прекомерните забавления и сексуалните излишества. Склонност към самозаблуда, към изневери, тайни връзки, измама в любовта. Може да се появят мисли за развод или да настъпи раздяла. Общуването с децата също може да създаде проблеми. Неподходящо време за зачатие. Да се избягват обществените места, а жените да не общуват с малко познати мъже. Съсредоточете се върху духовните търсения. Бъдете внимателни с употребата на лекарствени средства, алкохол и наркотици, при водоеми и в непознати територии.

Луната се намира в знак Риби, където ще пребивава на 6, 7 юни до 00:27ч на 8 юни. Засилва се мечтателността, привлича ни всичко тайнствено и мистично. Намалена е умствената концентрация, мисълта има склонност да витае в облаците, всякакви въпроси изискващи конкретика, трудно ще намират своето решение. По-подходящо е да се прекара времето в активна почивка или да се посвети на изкуството.

Трябва да се знае, че сега алкохолът, цигарите, лекарствата и наркотиците влияят по-силно от друг път. Уязвими са ходилата на краката. Избягвайте да вървите продължително, на големи разстояния и не стойте дълго време прави. Пригответе си най-удобните обувки.

Грижи за кожата: Подходящо време за хидратиране на лицето и тялото с подходящи маски и кремове. Посещението на козметичния салон по-добре да отложите.

Грижа за цветята: Луната в Риби дава на пространството положителна енергия, която позволява на красивите ви цветя да се развиват бързо. Подходящо е за поливане и заедно с това торене на растенията, разрохване на почвата.

22 лунен ден (започва от 01:48ч на 6 юни и продължава до 02:17ч на 7 юни) Денят е добър за осмисляне на житейският опит, за изграждане на рационални планове за бъдещето. Период на мъдрост и получаване на тайни знания. В главата ви могат да нахлуят нови идеи и свежи оригинални решения. Добре е да проявите своята щедрост и великодушие, да направите подарък на някого, дори нещо дребно да е.

Не трябва да се предприема нищо ново, никакви действия, от които да очаквате успех. Не трябва да се рискува, защото това може да повлече след себе си много непредсказуеми и неуправляеми събития. Не трябва да се претоварвате физически и емоционално.

Даденият период обикновено преминава без ексцесии, но е възможно да възникнат и непредсказуеми ситуации. Избягвайте спорове и конфликти. Не се препоръчва да се работи много през този лунен ден. Желателно е повече да почивате и да се наслаждавате на живота. Може да се заемете със самообразование, с повишаване на квалификацията, четене на книги, учебници. Необходимо е да видите положителната страна на всичко, което се случва с вас. Не бързайте да се разстройвате и да приемате неуспеха като провал. Опитайте се да погледнете на събитието отстрани и ще видите, че решението ще изплува, ако проявите творчески подход и особено, ако мислите нестандартно.

Здраве – В 21 лунен ден трябва да се обърне внимание на кръста и таза. Пазете ги от травми. Подходящо за оздравителни процедури, свързани със заболявания на костите и гръбначния стълб. Отделете достатъчно време за медитация и разходка на чист въздух.

Сексът в този лунен ден може да бъде спокоен, бавен и не толкова активен.

Подстрижка –Може след подстригването в този ден да придобиете нещо ново, но това може да са и няколко излишни килограма. Не се подстригвайте много късо!

Сънища – В тях ще видите символи, които ще ви помогнат да разберете в коя част от своята Душа трябва да внесете светлина и радост. Опирайки се на символите във вашия сън, старайте се да разберете къде постоянно допускате грешки и кое ви пречи да усетите пълноценно радостта от битието.

Здраве

Определиха най-полезните за здравето храни

Published

on

By

Супервитаминозната диета, при която отделни продукти трябва да се консумират няколко пъти дневно, не само помага да се отслабне, но и позволява да се избегнат тежки заболявания.

Специалисти от Националните здравни институти на САЩ съставиха списък с най-полезните за здравето продукти, които трябва да се ядат по-често и в по-големи количества.

Честата консумация на зеле, включително цветно и брюкселско, позволява да се набавят калций, желязо, фолиева киселина, целулоза. Особена полезна е консумацията на спанак, който осигурява защита срещу инфекциозни болести и простуда.

Специалистите смятат също, че ще е добре едни източници на витамини да се заменят с други. Препоръчва се например бананите да се заменят с тиква. В рамките на изследването било установено, че съдържанието на калий в тиквата е по-голямо, отколкото в бананите.

Освен това учените отбелязват, че честата консумация на салати, богати на витамини А, В6, С, Е, К, помага да се подобри храносмилането, да се приведе в норма телесното тегло и да се нормализира хормоналният фон.

Continue Reading

Любопитно

Учени разкриват причините за мъжката самота

Published

on

By

Учени от университета в Никозия посочиха главните причини за мъжката самота, след раздялата с партньорката, пише в. „Дейли мейл“.

Оказва се, че мъжете много по-трудно се справят след срива на отношенията, в сравнение с жените. В наши дни все повече успешни, здрави и в отлично психично състояние представители на силния пол невероятно трудно си намират половинка след прекъсната връзка. Най-често срещаната причина се явява страхът от това да не се повторят грешките от предишните отношения.

Сред най-разпространените причини за мъжка необвързаност специалистите посочват отказа на силния пол да встъпва във връзка с прекалено „достъпни“ дами. За участвалите в проучването 6700 анкетирани, установяването на трайни отношения с подобни особи се считало за невъзможно. Мъжете в зряла възраст ставали по-придирчиви към следващия свой избор. Те били на мнение, че еволюцията вече не изисква „битки за самката“ и хората трябва да си избират партньорка, изхождайки от собствените представи за идеалната половинка.

Но има и други причини разведените трудно да откриват сродна душа сред нежния пол. Мнозина от тях не се чувствали достатъчно привлекателни и със слаби финансови възможности, които отблъскват дамите, търсещи по-дългосрочна връзка.

Continue Reading

България

Любовен хороскоп за август 2018: Овен-Ще ви се наложи да избирате между двама човека, Лъв-Романтично лято предложение за брак

Published

on

By

За едни зодии месец август ще е изпълнен с нови вълнуващи изненади, а други ще трябва да се справят с някои проблеми в личния живот. Август обаче ще донесе по мъничко щастие за всяка зодия.

Ето какво ви чака през месец август според хороскопа:

Овен

Месец август ви е подготвил много и най-различни предизвикателства, някои от които са доста приятни. Ще ви се наложи да избирате между двама човека, които имат сериозен интерес към вас. Любовният триъгълник, в който неволно ще бъдете замесени, ще ви накара да осъзнаете какво всъщност търсите в един човек. Тогава изборът ще бъде наистина лесен, а това, което следва после ще ви направи истински щастливи от много време насам.

Телец

Имате известни колебания относно връзката, в която се намирате. От известно време насам се замисляте дали сте с правилния човек или всичко, което се случва е губене на време. Трябва да загърбите тези мрачни мисли и да претеглите всичко, което ви прави щастливи с това, което ви липсва. Ако щастието е повече, значи няма за какво да се притеснявате. Няма идеални връзки, а такива, които ни правят щастливи. За необвързаните месецът ще мине с няколко изненади, които чакате от много време.

Близнаци

Искате нещата да се случват по-бързо, но всичко в живота си има своето време. Не бързайте, а бъдете сигурни, че това, което трябва да се случи, ще се случи точно, когато му дойде времето. В средата на месеца ще получите признание от близък до вас човек, което ще ви накара да се замислите – имате ли чувства към този човек или емоцията е продиктувана от вниманието, което получавате. Помислете добре и ако си заслужава, дайте му шанс да се случи.

Рак

Ще имате някои незначителни проблеми във връзката си, но не бива да ги игнорирате. Поговорете с партньора си и изяснете кой какво иска от връзката, в която се намирате. Ако разминаванията ви са големи, не правете компромиси и потърсете по-добър за вас партньор. Необвързаните ще се радват на внимание от страна на другия пол, което може да прерасна във връзка, ако правилно изберете човека, който най-много прилича на вас по душа.

Лъв

Всички Лъвове, които имат сериозна и задълбочена връзка, могат да очакват най-накрая тя да премине към следващия етап. Дамите могат да се надяват на романтично лято предложение за брак, на което трудно ще откажат. Мъжете с тази зодия трябва да се замислят дали половинките до тях не чакат заветния въпрос и дали не са готови за нещо по-сериозно. Имайте предвид, че ако изпуснете момента, жената до вас може да си помисли, че нямате сериозни намерения към нея и да се отдръпне от вас.

Дева

През месец август ще се радвате на  неочаквано внимание от срещуположния пол. Няма да усетите как ще ви завърти незабравима лятна приказка. Не се натъжавайте, ако приказката си остане само за лятото, защото никога не знаете кога животът отново ще ви срещне с този човек. Това преживяване ще се отрази добре на самочувствието ви, което в последно време е силно понижено. Бъдете сигурни, че това е излишно и сте прекрасни хора, които просто трябва да почакат още мъничко за правилния човек.

Везни

Не ви стига внимание от човека, с когото сте във връзка в момента. Вместо да се сърдите и да правите проблем от това, просто споделете. Възможно е човекът до вас въобще да не се усеща, че прави нещо неправилно. Няма да повярвате на какви романтични жестове и изненади е готов той, защото трябва да знаете, че истински ви обича. Предложете романтичен уикенд някъде наблизо и ще разпалите желанието му за романтика.

Скорпион

Търсите идеалният за вас партньор прекалено дълго време и без да осъзнавате отблъсквате всички заради малки недостатъци и липси в характера. Не бъдете толкова взискателни, не преценявайте нещата, а ги усещайте. Пуснете се по течението през август и в края на месеца съдбата ще ви срещне с интересен човек. Не бързайте и си дайте време да го опозанете, преди да решите, че не е правилният за вас. Ще се изненадате колко общи неща ще откриете помежду си.

Стрелец

Бъдете по-смели и ако искате нещо, просто си го вземете. Месец август ще бъде изпълнен с приключения и трябва да се отдадете на всяко едно от тях. Бъдете смели, действайте импулсилно и в началото на септември лудостта ви ще ви се отплати с изненада, която не сте и очаквали. Прекарайте месец август незабравимо и до края на годината ще бъде все така за вас.

Козирог

Прекалено несигурни сте в себе си и това много ви пречи да продължите напред. Имате много дълъг списък от чудесни качества, които трябва първо вие да оцените, преди околните да го направят. Ще имате сериозен разговор в края  на месеца, от който ще зависят много неща във връзката ви. Не бъдете много строги в изискванията си, за да не останете сами накрая.

Водолей

Най-романтичният месец от годината за вас. Толкова много изненади ви очакват, толкова приятни емоции и истинско щастие, което заслужавате. Ще опитате някои нови неща, които толкова ще ви харесат, че може да откриете ново хоби за себе си. Любовта е основното нещо, което ще владее ума и сърцето ви. Очаква ви най-хубавият август, който някога сте имали. Насладете му се без угризения.

Риби

Време ви е за следващата сериозна крачка във връзката, в която се намирате. Ако имате гадже – време е да заживеете заедно, ако вече живеете заедно – време е за годеж, ако вече сте сгодени – сватбата е следващото нещо, за което трябва да мислите… ако и това е минало, очаква ви най-хубавата изненада в живота. За някои Риби изненадата може да е двойна.

zajenata.bg

Continue Reading

Тема на седмицата