Connect with us

Спорт и Авто

Златен ансамбъл с топка и въжета!

Published

on

Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал от европейското първенство!

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова получиха най-високата оценка (22,825) за изпълнението си с три топки и две въжета.

Момичетата на треньора Весела Димитрова изиграха съчетанието си без грешка. Така изпревариха в крайното класиране Италия (22,350) и Азербайджан (20,350).

Грациите ни завършват участието си в шампионата с 3 медала. Вчера (2 юни) те спечелиха бронз в отборното класиране и в многобоя.

Именно на съчетанието с топки и въжета момичетата допуснаха груба грешка, която ги прати на трета позиция, въпреки рекордната им оценка за изпълнението с пет обръча – 23,100.

Представителката на България при девойките – Татяна Воложанина, също се качи на почетната стълбичка днес. Тя получи най-висока оценка за изпълнението си с обръч.

След състезателната програма при ансамблите следва представянето на индивидуалните състезателки. България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева в надпреварата.

България

Важна промяна относно голямата кандидатура с участието на България

Published

on

By

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис и министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей подписаха Меморандум за разбирателство между четирите правителства, с който да се официализира учредяването на организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура за Мондиал 2030 и Европейското първенство през 2028. Спортните министри и представители на футболните федерации на България, Румъния, Гърция и Сърбия проведоха работна среща в Солун, след която дадоха пресконференция.

“Абсолютно наясно сме с всички предизвикателства и с ангажиментите, които поемаме. Трябва да свършим огромен обем от работа, за да можем да зарадваме нашите балкански народи. Всеки от нас е присъствал на много международни спортни събития. Практиката показва, че балканските държави по нищо не отстъпваме на останалите държави в уменията си да организиране на подобни първенства”, заяви министър Кралев в Солун.

Той добави, че трябва да сме реалисти за реалното състояние на спортната, на транспортната, на хотелската и на туристическата инфраструктура на всяка една държава. Но подчерта, че също така трябва да си дадем ясна представа, че ние сме едни от най-добрите организатори на световни и европейски първенства по различни видове спорт.

“Говоря и за четирите балкански държави. Трябва с по-голямо самочувствие, с по-голяма увереност да подходим към крайния резултат на този проект, както с огромната отговорност да не надскачаме собствените си възможности и сили, така и нито за секунда да не подценяваме възможностите, които имаме”, посочи спортният министър.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Кралев добави, че едно от нещата, които най-много е пречило на балканския регион да се развива с по-бързи темпове, е това, че изпитваме съмнения в собствените си сили.

“Надявам се, че този проект, успешно реализиран, наистина ще успее да повдигне самочувствието на нашите народи и да докаже, че можем да се справяме с най-големите предизвикателства в света на спорта”, добави Красен Кралев.

В резултат на днешните разговори министърът на младежта и спорта коментира, че Балканите се ориентират все повече към кандидатура за европейско първенство по футбол, отколкото за световно.

Окончателното решение трябва да бъде взето до края на годината, за да се представи доклад пред ръководителите на четирите страни.

Георгос Василиадис заяви пред медиите, че се отваря една нова страница за Балканите, която показва, че можем да бъдем обединени. Румъния е готова да инвестира всичко, което е необходимо, за да успеем с кандидатурата, коментира румънският министър на спорта Богдан Константин Матей. Министърът на спорта на Сърбия Ваня Удовичич подчерта, че чрез амбициозния ни проект се осигурява перспектива пред младите хора и се дава надежда за бъдеще за региона.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че днешният ден е велик ден за българския футбол. По думите му, за всички федерации е важно да имат политическа подкрепа в инициативите си и изтъкна подкрепата към БФС от страна на министър Кралев и на премиера Борисов.

“Вярвам, че кандидатурата ни ще успее. България има нужда от футболни терени – направиха се достатъчно спортни зали и писти, но няма терен, който да отговаря на европейските критерии. Надявам се да оставим нещо за поколенията”, заяви Михайлов.

“Българската делегация ще си тръгне от Гърция, заредена с оптимизъм за предстоящите месеци и работата, която трябва да извършим, за да бъде тази кандидатура успешна”, посочи пред медиите в Солун министър Красен Кралев.

Следващата работна среща между спортните министри и работната експертна група е през юни в Букурещ.

Continue Reading

България

Александра Сърчаджиева става водеща на Световната купа по художествена гимнастика

Published

on

By

Актрисата Александра Сърчаджиева ще бъде водеща на Световната купа по художествена гимнастика в София, която ще се проведе в „Арена Армеец“ между 12 и 14 април, съобщиха от Българска федерация художествена гимнастика.

Сърчаджиева е приела личната покана на президента на федерацията Илиана Раева и ще си партнира с Георги Чобанов, който е другият водещ на състезанието.

Continue Reading

Епицентър

Нова чудовищна драма разтърси семейството на Бербо! Баща му направи немислимото, няма да повярвате коя е новата му изгора!

Published

on

By

Поредната драма се разиграва в семейството на Димитър Бербатов

В семейството на Димитър Бербатов се разиграва поредната драма. Баща му Иван напусна окончателно напусна родния на фамилията Благоевград. Възрастният мъж се е преместил в столицата заедно с новата си изгора Нора.

Но най-скандалното в случая е, че жената до него е бивша приятелка на съпругата му. Нора дълго време се преструвала, че е приятелка на Маргарита, докато един ден не й отнела мъжа.

Първият съпруг на Нова бил един от най-добрите приятели на Иван Бербатов. Двамата се познавали още от времето, когато активно се занимавали с футбол. Двете приятелски семейства често се събирали. Но никой не предполагал, че един ден Нора и Иван ще се съберат и заради греховната си любов ще зарежат законните си половинки.

След като бащата на футболиста и любовницата му разкрили чувствата си, бракът му с Маргарита приключил. Двамата се разделиха окончателно през 2015 година, когато излезе и съдебното решение за разтрогване на брака им.

Запознати коментират, че новата любима на Иван Бербатов е напълно обикновена жена. Дълги години тя работила като чиновник в едно от енергоразпределителните дружества у нас.

Бащата на футболиста е безработен от дълги години. Но за сметка на това демонстрира висок стандарт на живот и не спира да се хвали със сина си.

Именно на него Иван Бербатов дължи охолния си живот днес. Ежемесечно Димитър Бербатов му превежда месечна издръжка в размер на 6 000 лв.

Същата сума футболистът дава и на майка си, която към днешна дата е управител на дом за стари хора в родния за фамилията Благоевград, пише Хот арена, позовавайки се на „Ретро“.

Футболистът е съсипан след решението на родителите му да се разделят. Все пак той таил надежди, че двамата някога ще се съберат отново. Но след преместването на баща му в столицата, умряла и последната надежда на Бербо.

Continue Reading

Най-четени на сайта