Connect with us

Епицентър

На границата с Турция става страшно! Отрядите на Перата се разхождат въоръжени до зъби, пращат мигрантите в болница

Published

on

Бъдете нащрек, стреляйте вярно. Забивайте ножа по-дълбоко, съветва хората си ловецът на бежанци

Зловещи закани за брутална саморазправа към нарушителите на границата отправи ловецът на бежанци Петър Низамов-Перата. Чрез страницата си във Фейсбук Перата директно обяви промяна в стратегията си. Мирното залавяне на нелегални мигранти и предаването им на властите ще бъде заменено с нападение. Така всеки осмелил се да влезе тайно от Турция рискува да влезе в болница със счупен череп, ръка или крак, пише столичен всекидневник

След скандала със свинските опашки за бежанците Низамов прекара няколко месеца под домашен арест. Впоследствие съдът го освободи и той побърза да се върне на границата с Турция. От няколко седмици негови помагачи са бригади яки младежи, дошли от цялата страна. С тях той през ден организира шествия против бежанците, а в останалото време е на браздата.

Перата дори е публикувал и снимки на част от сподвижниците си. Под фотоса с лошо гледащи ловци са разяснени и мерките, които прилагат.

„Тук има хора, които ще пратят директно в ортопедията всеки нагъл незаконен мигрант! Да видят те здравеопазване, особено ако имат спукан далак или разбит череп. …Глутница кучета, все отбрани булдоци. Не чу ли, чупим скули“, написа във Фейсбук Перата.

Малко преди това скандалният ловец на мигранти е публикувал и съвети към своите последователи: „Бъдете нащрек, стреляйте вярно. Забивайте ножа по-дълбоко! Крачете гордо. Смажете врага, той не заслужава никаква милост, дори колкото за бясно куче“.

Паралелно с опазването на границата Петър Низамов усилено организира и граждански патрули, който да следят  за реда в центъра на София, където се събират повечето нелегални мигранти. Бригадите вече имат и свой устав, който регламентира техните действия. В документа е посочено, че патрулите ще залавят всеки извършил престъпление чужденец и ще го предават на МВР. Дали за това ще бъде използвана сила не се уточнява.

Посрещането с бой не е единствената изненада от ловците на мигранти по турската граница. За да не стават гафове с прокуратурата, повечето опълченци вече обикалят браздата маскирани. Така шансът да им бъде повдигнато обвинение като на Динко Вълев от Ямбол и Перата е минимален. От техни публикувани снимки се вижда, че си помагат и с огромни ножове. По неофициална информация в патрулите, нарекли се „Военен съюз на България“, вече са се включили и солидно количество чужденци. Един от водачите им е ветеран от войната в Чечня.

Отрядите на „Военен съюз на България“ не крият, че използват сила за залавянето на мигрантите. След това на всеки пресякъл нелегално границата с Турция се връчва специална листовка. В нея на английски и арабски е обяснено, че маршрутът през България е затворен. Затова, ако не искат да си имат проблеми, доброволно да се връщат обратно. В случай че нарушителите не изпълнят указанията им, се помага със солидна порция физическа сила.  – пик

България

Започва проверка на свързваната с Митьо Очите охранителна фирма

Published

on

By

Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и Национална полиция проверка на дружество „Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица. Това става ясно от съобщение на прокуратурата.

Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица.

При проведената на 2 август специализирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някои от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица – Димитър Желязков.

Continue Reading

България

Сега му е времето! През юли тези 2 зодии ще забогатеят и ще вкусят от рога на изобилието в живота си!

Published

on

By

Овен

Месец юли ще ви донесе много изненади, но една от тях ще ви се стори почти невероятна. Оглеждайте се за онези игри, в които раздават награди и в които никога не сте вярвали.

Ще повярвате, когато ви се обадят и ви съобщят, че печелите доста прилична сума, която ще ви стигне за последните планове, които си мислехте, че трябва да отлагате за доста напред във времето.

Лъв

Ще получите голяма сума пари от продажбата на семеен имот или наследство, за което не сте и предполагали, пише „За жената“. Възможно е финансите ви да достигнат ниво, което не сте стигали досега. Не харчете парите си за екскурзии и море, пазете ги за съществените неща от живота, които отлагате от дълго време. Сега му е времето!

Continue Reading

Епицентър

Томислав Дончев коментира поста на съпругата си за циганите и тоягата: Получи заплахи за разчленяване

Published

on

By

Съпругата ми не е политик и изказва собствено мнение. Не виждам никакъв език на омразата. Това, че ми е жена не означава, че трябва да седи по цял ден вкъщи и да бродира. Тя е професионалист и самостоятелна личност. Никога не съм се опитвал да й налагам цензура. Няма език на омразата. Едва ли някой ще оспори факта, че всички български граждани трябва да спазват закона и едни същи правила – без значение на социалния им статус, етническия и религиозния им произход. Нали не си представяте, че ще хвана тоягата и ще тръгна по циганските махали? Не виждам нищо нередно в поста на съпругата си. Тя получи заплахи за разчленяване на отделни части от тялото си. Всички трябва да спазват закона. Когато някой извърши нарушение, трябва да си плаща глобите.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Той коментира поста на съпругата си Светлана в социалната мрежа Фейсбук. В него тя написа, че времето на морковите за циганите е изтекло и е дошло време за тоягата, а от Български хелзинкски комите призоваха Дончев да се разграничи от думите й и да осъди езика на омраза. „Не ми харесва някой да ме кара да се разграничавам от Светлана. Утре някой може да ме накара да се откажа от майка си. Аз стоя зад това какво съм казал и написал. Не го прехвърлям на вас. Според мен не се прави достатъчно за интеграцията на ромите. Трябва най-вече да работим за образованието.

Държавата се е захванала с това. Всеки има право на свобода на словото, стига да не нарушава доброто поведение“, категоричен беше Дончев.

„Очевидно е, че МВР не се справи със задържането на Пелов. Отговорност трябва да носят хората, които не са си свършили работата. Министърът е универсално виновен. И на мен ми искат оставката заради съпругата ми. Трябва да нализираме системата и пропуските в нея“, каза вицепремиерът по темата за убийството на Владимир Пелов.

„Явно имаме стотици хиляди експерти по ядрена енергетика. Наслушах се на много коментари. Позицията на държавата за АЕЦ „Белене“ е ясна. Търсим инвеститор, който да построи централата, без да иска държавна гаранция и участие, ще си плаща данъците и ще спазва законите. Това е. Точка. Ако не се намери такъв инвеститор, АЕЦ „Белене“ няма да се строи. Държавата няма да вкарва повече пари в този проект“, обяви Дончев.

Continue Reading

Тема на седмицата