Connect with us

Здраве

Немско чудо, което отпушва артериите ви, сваля холестерола за минути и кара сърцето ви да работи с нечовешки обороти

Published

on

Свалете холестерола, предотвратете инфекциите и отпушете артериите с това просто лекарствено средство

Отпушете артериите и помогнете на вашето сърце да работи по-добре, като ползвате този лек, популярен в Германия и някои скандинавски страни

Следната рецепта идва от Германия и се използва от векове за лечение на доста заболявания, като атеросклероза, висок холестерол и хронична умора. Помага също така при инфекции и простуди.

Тази рецепта е идеална за вас, ако страдате от лош имунитет или имате нужда от по-добро здраве на вашите артерии – да ги прочистите добре от налепите и да свалите холестерола.

Ето от какво се нуждаете!

4 средни лимона (с корите)
3-4 см корен от джинджифил или 2 чаени лъжички настърган джинджифил
4 скилидки чесън (големи)
Домашно червено вино – около половин чаена чаша
Вода
Половин чаена лъжичка черен пипер

Водата е нужно да е такова количество, че да залеете с нея нарязаните с корите лимони, и да се съобразите и със съда, в който ще приготвяте тази смес.

Начин на приготвяне:

Прочистете и измийте лимоните старателно и ги нарежете на парчета. Бихте могли да ги сложите за малко във врящата вода, за да омекнат. Обелете чесъна. Вземете лимоните, джинджифила и чесъна и ги сложете в блендер. Разбивайте, докато всичко се смеси добре. Сместа се изсипва в подходящ съд и се добавя водата. Оставете да ври при непрестанно бъркане. Дръпнете съда настрана, за да се охлади.

Когато се охлади добре, прибавете виното. разбъркайте, прецедете и поставете черния пипер. Ако ви е прекалено кисело, може да го подсладите с малко мед.

След това намерете подходящ съд и го поставете в хладилника.

В срок от 3 седмици се пие по половин чаша на гладно два часа преди всяко хранене. След първоначалните 3 седмици се прави почивка от една седмица и след това е необходимо да се започне отново, пак за 3 седмици.

Още през първите три седмици ще започнете да чувствате положителните ефекти от това лекарство. Ще се почувствате освежени и ще усетите невероятен прилив на енергия. Това прекрасно средство за защита е много ефективно срещу съдови задръстванията, както вече споменахме в началото на статията пише lekuva.net.

Здраве

Определиха най-полезните за здравето храни

Published

on

By

Супервитаминозната диета, при която отделни продукти трябва да се консумират няколко пъти дневно, не само помага да се отслабне, но и позволява да се избегнат тежки заболявания.

Специалисти от Националните здравни институти на САЩ съставиха списък с най-полезните за здравето продукти, които трябва да се ядат по-често и в по-големи количества.

Честата консумация на зеле, включително цветно и брюкселско, позволява да се набавят калций, желязо, фолиева киселина, целулоза. Особена полезна е консумацията на спанак, който осигурява защита срещу инфекциозни болести и простуда.

Специалистите смятат също, че ще е добре едни източници на витамини да се заменят с други. Препоръчва се например бананите да се заменят с тиква. В рамките на изследването било установено, че съдържанието на калий в тиквата е по-голямо, отколкото в бананите.

Освен това учените отбелязват, че честата консумация на салати, богати на витамини А, В6, С, Е, К, помага да се подобри храносмилането, да се приведе в норма телесното тегло и да се нормализира хормоналният фон.

Continue Reading

България

Отидох при съседката на кафе тази сутрин, леле каква закуска спретна на тигана за няма и 15 минути, скри ми шапката

Published

on

By

Влюбих се в тази рецепта, тъй като е от серията „аламинут“ и „нямам време“, която се използва за бързи вкусотии. Сутринта, докато си пиехме кафето, съседката я спретна за няма и 15 минути, а резултатът направо ме смая.

Необходими продукти:
200 грама настъргано сирене
2 яйца
4 супени лъжици брашно
1/3 ч.л. бакпулвер
100-150 гр кисело мляко
сол, ако сиренето не е много солено.

Начин на приготвяне:
В купа смесете сиренето, яйцата, бакпулвера, брашното и солта.
В получената смес сложете киселото мляко и бъркайте. Необходимо е да получите консистенцията на гъсти палачинки.
Вземете тиган с малък диаметър – около 20 см и незалепващо покритие. Намажете с масло и поставете на умерено силен котлон. Изсипете от сместа, така че да покриете дъното до дебелина най-много 1 см.

Пържете внимателно на не много силен огън от двете страни. Обръщайте от двете страни с помощта на широка шпатула за палачинки. Баничките трябва да имат златисто кафяв цвят, когато са готови.
Поднесете топли с напитка по ваш вкус!
Да ви е сладко!

Източник zajenata.bg

Continue Reading

Здраве

Има ли смисъл от колагеновите напитки?

Published

on

By

Една от тайните на опънатата и млада кожа е високото количество колаген в нея. С годините нивата му в тялото драстично намаляват и бюти индустрията упорито търси начини да ги увеличи. Един от начините е да се инжектира в тялото. Но напоследък все по-модерна става тенденцията колагенът да се приема под формата на течност в сокове, серуми, смутита и като добавка в други напитки.

Доста дерматолози твърдят, че приемът на колаген под формата на капсули е добро решение и то ефективно, но трябва да бъде в течение на месеци. За приема му под формата на напитка обаче все още има спорни мнения.

Как работи колагенът?

Колагенът в различните добавки, подобно на всички други протеини, се разгражда по време на храносмилането, обяснява Майра Силва, завършила биохимия в колежа Kings в Лондон.

„Колагенът не се абсорбира като колаген, а се разгражда на аминокиселини. Но той осигурява необходимите съставки за синтезиране на повече колаген в организма. Не се изисква много, защото нашият собствен колаген е рециклиран, но малко количество може да подпомогне, тъй като ние губим постоянно част от началния си колаген“, казва Силва.

Какво представляват колагеновите напитки?

На етикети на прахообразни колагенови добавки има вероятност да срещнете думата „хидролизиран“. Разбит на по-малки единици, този тип колаген е станал популярен, защото може да бъде разтворен и в топли, и в студени течности. Прахчетата не само са по-лесни за използване, но и по-лесно се смилат, според Силва.

„Колагенът е влакнест протеин и затова разграждането на неговата естествена форма е трудно. Хидролизираният колаген е много по-лесноразтворим и по-лесно се абсорбира от организма. Имайте предвид обаче, че става въпрос за продукт, който идва от крави, пилета, риба и други животни, така че ако сте веган, това не е за вас“, добавя Силва.

Д-р Анита Стърнам, лекар и дерматолог също смята, че колагенът в напитка е ефективно и лесно средство да се завишат нивата на веществото в тялото.

„За да може колагенът под формата на добавка да бъде активен в по-дълбоките слоеве на кожата, той трябва да оцелее в киселинното храносмилане в стомаха и след това да пресече чревната бариера в нашия стомашно-чревен тракт, преди да стигне кръвта.

Изследванията на абсорбцията потвърждават, че в рамките на шест часа след достигане на кръвния поток 95% от колагена напуска кръвния поток и може да се открие в дермата, слоя на кожата, където пептидите са действително необходими и където могат да работят за стимулиране на ремоделирането“, казва тя.

„На тялото му трябват около 40 минути, за да абсорбира колагена от хапчетата. Друга разлика между прахообразния и останалите видове колаген, е „свежестта“ и „биоактивността“, която е силно препоръчителна. Колагенът в сашетата, разтворени в любимата ви напитка, остава стабилен и свеж до 30 минути след разтварянето му. Предварително разтворените колагенови течности от друга страна, макар и добре затворени и изолирани от външна среда, едва ли са свежи и биоактивни, дори да са рекламирани по този начин“, коментира експертът.

Според нея и доста нейни колеги плюсът на колагеновите инжекции е, че те локално атакуват проблема и затова резултатите при такива манипулации са бързи и видими. При приема на колаген под формата на добавка, той се разнася по цялото тяло и работи в посока цялостно покачване на колагеновите нива в тялото.

Continue Reading

Тема на седмицата