Connect with us

Съвети

Ревнива, упорита, амбициозна – Каква жена сте според месеца на раждане?

Published

on

Ревнива, амбициозна, романтична … всяка жена е различна.

Разберете каква сте според месеца, в който сте родена.

Януари

Януарските жени са невероятно амбициозни, но доста сериозни и дори консервативни. Те могат да бъдат много критични, но не обичат да говорят за собствените си чувства. Допускат до себе си само хора с тяхното интелектуално ниво и подобни възгледи.

Февруари

Родените през февруари имат романтичен характер и в работата си с тях трябва да проявите необичайно търпение. Тях не ги разбира всеки, постоянно променят настроението си. Природата им е дала способността да мислят абстрактно. И още нещо: ако ги предадете, повече няма да ги видите!

Март

Мартенски котенца – харизма и чар. Верни и предани натури, които са влюбени в работата си. Те могат да бъдат очарователни и мили, стига да не ги разстроите с нищо. И все пак – да живеете с човек, който е роден през март – това е истинско удоволствие.

Април

През април, като правило, се раждат жени, които могат лесно да установят отношения с почти всекиго, и които са надарени с качествата на дипломат. Въпреки това, повечето от тях са доста ревниви и ако сте подкопали доверието им, по-добре е да се изпарите. В същото време априлското момиче може да ви направи най-щастливия човек на света. Те се откриват пред онзи, който спечели доверието им.

Май

Май – месецът на жените, в чиято природа е налице последователност и придържане към принципите. Те са много привлекателни, което, обаче, често се комбинира с труден характер и в опасност е всеки, който е имал нещастието да се влюби в тях. Защото ако срещнете жена, родена през май, вие никога не ще я забравите. Не се и опитвайте!

Юни

Любопитни, общителни и творчески – трите основни характеристики на момичетата от юни. Проблемът е, че първоначално те говорят, а след това мислят. Но по-добре да ви кажат истината в очите, отколкото зад гърба ви. И да, между другото, от тях трябва да се страхувате – може лесно да се превърнете в играчка в малките им ръчички.

Юли

Момичетата, които са достатъчно късметлийки да се родят в средата на лятото, са честни, красиви, загадъчни и много умни. Те не обичат конфликтите и са изключително честни с всички. Но ако ги заблудите веднъж, губите ги завинаги. Запомнете това!

Август

Родените през август цял живот носят невероятното съчетание от егоизъм и голямо, добро сърце. Не се карайте с тях, рано или късно те ще спечелят. Августовските жени са надарени с изключително чувство за хумор, но не могат да понасят присмеха и подигравките с тях. Ако направите такава грешка, няма и да разберете откъде е пристигнал отговорът. Те винаги искат да бъдат в светлината на прожекторите, а противоположният пол почти винаги им осигурява нужното внимание. В тяхно присъствие мъжете буквално губят главите си.

Септември

В този месец се раждат дисциплинирани, мили и красиви жени. Те никога няма да простят на предателите. И ако ги заболи, ще търсят отмъщение. И ще го намерят. Те ценят дългосрочните отношения и никога няма да се впуснат в приключение за една нощ. В същото време имат високи изисквания към партньора. Както се казва, ще оцелеят само най-достойните.

Октомври

Момичетата от октомври имат силен характер, голям ум и са затворени в себе си – не откриват душата си всекиму от страх, че могат да изиграят доверието им. Другите жени често не харесват родените през октомври от чиста завист.

Ноември

Те са жени, които са крачка напред от другите и лесно разпознават лъжата. Не си играйте с тях – това е игра с огъня. Всичко, което трябва да знаете за тези момичета, е фактът, че никога не трябва да искате тяхното мнение, ако не сте готови да чуете истината.

Декември

Родените през декември са нетърпеливи, но щастливи. За тях се казва, че винаги ще намерят начин да излязат сухи от водата. Те са в състояние да вдигнат настроението ви и са надарени с отворено сърце. Животът не веднъж ги ранява, но явно Бог е доволен от тях, защото в края на краищата те получават това, което искат.

Източник: zajenata.bg

Любопитно

Кое име ти подхожда най-много според зодията?

Published

on

By

Името, което ни е дадено, носи определена енергия и влияе върху характера ни. Дори може да се каже, че то определя съдбата ни по някакъв начин, предава „Дарик“.

Астролозите твърдят, че името, избрано в съответствие със Зодиака, може да донесе на човека щастие и късмет в бъдеще. Ето кое име ви подхожда най-много според зодията ви:

Овен

Mъжете от зодия Овен са импулсивни, затова често се намират в трудни ситуации. За представителите на това съзвездие са най-подходящи имена с мека енергия, влиянието на които ще ги направи по-сдържани. Сред тях са Николай, ВалентинАнтонКонстантин.

Жените притежават смелост и силна вътрешна енергия. Но заради твърдата си природа и желанието да контролират всичко имат проблеми в личния си живот. Представителите на тази зодия се нуждаят от имена, които ще им дадат повече женственост като Надежда, Анастасия, Елена.

Телец

Често мъжете от зодия Телец не са особено енергични. Въпреки че са весели и позитивни хора, понякога са и твърде пасивни. Представители на тази зодия имат нужда от имена, които им дават повече енергия: АлександърБорисВладислав.

Жените Телец имат нежна и мека природа. На жените, родени под знака Телец, са им нужни имена, които ще помогнат да станат по-енергични и по-уверени в себе си. Например: Виктория, Александра, Катрин, Анна.

Близнаци

Мъжете Близнаци са много приятелски настроени и общителни. Представители на този знак се нуждаят от стабилност, така че ще им подхождат имена с по-хармонична енергия: КирилВалериПетър.

Дамите, представители на този знак, имат ярък и не лек нрав. На жените Близнаци им подхождат имена с мека енергия: Валерия, Мария, Стефани.

Рак

Мъжът Рак е твърде срамежлив. Отиват им имена като: МихаелАлександър, Стефан.

Представителките на знака Рак са чувствителни и уязвими по природа. За жените от този знак са подходящи имена като: СофияЛюбов, Вяра, Ирина.

Лъв

Мъжете Лъвове са ярки хора с необичайна енергия. Но поради прекомерната любов към вниманието и общественото признание, хората около тях виждат само отрицателните им страни. Те не са достатъчно сдържани, затова им подхождат имена като: Виктор, Иван, Димитър.

Силният характер и постоянството помагат на Лъвицата да постигне целите си. Брилянтните представители на тази зодия трябва да носят имена като: АндрианаВероникаМаргарита.

Дева

Мъжът Дева е сдържан по природа. Представителите на този знак трябва да бъдат по-уверени и отворени, ще им отиват имената: Павел,АндрейСимеон.

Понякога педантизмът на жените Деви излиза извън границите на разумното. Ще им подхождат имена, които да уравновесяват тези педантични качества: ЮлияМарина, Теодора.

Везни 

Мъжът Везни има много положителни качества. На представители на знака Везни ще отиват имената: Илия, Юлиан, Стоян.

Жените Везни са много приятелски настроени и отворени, но твърде уязвими и възприемчиви. Нужни са им имена с мощна енергия: Ина, Виктория, Екатерина.

Скорпион

Представители на този знак са известни с факта, че тяхната енергия може да бъде опасна за другите хора. Нужна им е хармоничната енергия на имена като Самуил, Калоян и Данаил.

Жените от знака Скорпион са подозрителни и несигурни спрямо себе си.Жените Скорпион се нуждаят от повече доверие, така че ще им отиват следните имена: Виолета, Антония, Милена.

Стрелец

На пръв поглед мъжете от зодия Стрелец са положителни и отворени към живота. За представители на знака Стрелец ще бъдат подходящи имената: Мартин, Симеон, Лъчезар.

Представителките на знака Стрелец са весели и самодостатъчни личности.Ето защо им подхождат силни имена, които ще им помогнат да открият нови таланти и да постигнат целите си: Диана, Пламена, Лилия.


Continue Reading

България

Учени разкриха разликата между пиянството и алкохолизма

Published

on

By

Учени от Университета на Пенсилвания откриха разликата между пиянството и алкохолизма. При алкохолизма възниква голяма зависимост, която човек не може да преодолее. В същото време отделните гени са отговорни за неговото развитие, става ясно от публикация в уебсайта на институцията.

Експертите наблюдаваха живота на 275 хиляди души и проведоха ДНК анализ. Бяха идентифицирани 18 генетични комбинации, които бяха свързани с обичайните алкохолни напитки. Но само пет от тях доведоха до развитието на алкохолизъм, при който хората не могат да устоят на жаждата за алкохол.

Според учените те ще се фокусират върху генетични комбинации, които се свързват само с алкохолизъм и в бъдеще ще могат да идентифицират хора с повишен риск от развитие на това заболяване и да създадат подходящи лекарства.

Освен че могат да идентифицират гените, отговорни за алкохолизма, те проследяват и ефекта на алкохола върху тялото.

Проучването показа, че пиещите са имали значително намален риск от коронарна болест на сърцето и диабет тип 2. В същото време общото здравословно състояние се влошило. Алкохолизмът също показва намаляване на интелигентността, повишен риск от безсъние, както и психични разстройства.

Continue Reading

България

Невероятната история на кюфтето

Published

on

By

Кюфтето е една от най-загадъчните храни в историята на храните, тъй като никой не знае откъде произхожда първото кюфте. Най-често приеманата теория е, че кюфтетата идват от Персия.

Там има храна, наречена „Кофта“, която има много варианти на подготовка, но по същество означава „натрошено месо“, съобщават от foodpanda, цитирана от БГНЕС. Основавайки се на тяхната форма, съставки и подготовка, най-много се доверяваме на това, откъде идва традиционнoто кюфте.

В най-ранните времена, кюфтетата се правели от остатъчно месо, което е разбито, ситно нарязано, нарязано на ръка или приготвено по начин, който може да се навие на малко руло. Тъй като повечето кюфтета били направени от остатъчно месо, е възможно да се предположи, че някои от най-ранните рецепти не са били записани, тъй като са били подготвени за обикновените хора.

Някои от най-ранните записи на кюфтетата са в страни по търговските пътища. Изглежда, че всеки има своя собствена версия, но ястието е по същество същото. Поради това кюфтетата свързват нациите заедно. Основната разлика е в използваната съставка. Регионите играят голяма роля в компонентите. Например, Китай има изобилие от свинско месо и затова прави много кюфтета от свинско месо, докато ранните амбициозни римски хранещи се наслаждавали на паунови, фазанови и заешки кюфтета.

Подобно на много други храни, изобретяването на кухненски инструмент съживи традиционната рецепта и направи кюфтетата вълнуващи и търсени за всички. По-конкретно това е месомелачката. Тя даде възможност на готвачите да използват прясно месо и наистина да изработят храна от съставки, за които гостите днес са толкова гладни.

Базирайки се на скромните корени, кюфтетата представляват дом и семейство. Поради простите, достъпни, гъвкави и вкусни аспекти те също могат да бъдат вълнуващи и привлекателни за всички. Обикновено американците предпочитат италианската версия с месо, галета и билки, навити на огромно топче и поднесени с типичен червен сос.

Continue Reading

Най-четени на сайта