Connect with us

Епицентър

Тези новини ще сринат Кубрат Пулев

Published

on

В интернет пространството се завъртя новина, която никак няма да се хареса на Кубрат Пулев. След като стана ясно, че Кобрата се е простил с 10 милиона долара заради целувката със Суши, медиите отвъд Океана разкриха и друга причина да не се състои мач между българския профи боксьор и британската суперзвезда Антъни Джошуа. 

Според публикации в различни издания в САЩ тежката аркада над веждата, която той получи в двубоя с Богдан Дину може да му изиграе лоша шега.

Правилникът на Атлетическата комисия на щата Ню Йорк гласи, че трябва да мине определено време за заздравяване на такава сериозна рана. 

Така пречките пред провеждането на такъв двубой, който от лагера на Джошуа се надяваха да се превърне в касов, станаха твърде много. И той насочи търсенето си към нов опонент. Според редица сайтове големият фаворит за битка с него е кубинецът Луис Ортис. 

Преговорите с него вече са в напреднала фаза и се очаква в самото начало на следващата седмица да е окончателно ясно дали такъв двубой ще се проведе. Шансовете това да се случи обаче са огромни. 

България

Изключително важно решение за пенсиите прие парламентът!

Published

on

By

Народното събрание прие окончателни промени в Кодекса за социално осигуряване на първо четене, с които разреши на новите пенсионери да включват в изчисляването на пенсията си дохода за трите най-благоприятни години преди 1997 г. Законопроектът беше внесен от ПГ на ГЕРБ.

В досега действащото законодателство в осигурителния доход, от който се изчисляваха новите пенсии за трудова дейност, не се включваше периодът от три последователни, избрани от лицето години от последните 15 години осигурителен стаж до 1 януари 1997 г., както и осигурителният доход в периода 1 януари 1997 до 31 декември 1999 г.

С внесените изменения се дава възможност на лицата при подаване на заявление за отпускане на пенсия след 31 декември 2018 г. да изберат размера на пенсията им да бъде определен с индивидуален коефициент, изчислен по стария ред. Това означава, че ще могат да включат дохода за трите най-благоприятни години преди 1997 г. и на целия доход от 1 януари 1997 г. до пенсионирането им. До 1 януари 2023 г. гражданите ще могат да избират по коя методика да се пенсионират.

Continue Reading

България

Стана ясно коя е убитата в блока на ужасите в столичния „Младост“

Published

on

By

Апартаментът, в който тази вечер бе открит трупа на 43-годишна жена, се намира на първия етаж в блок в столичния квартал „Младост“ 1, съобщава Канал 3.

Мястото е оградено с полицейска лента. Пред сградата има полиция.

Извършва се оглед на местопрестъплението. По първоначални данни, 43-годишната жена е удушена.

Тялото е открито от близки на жената, които опитвали да се свържат с нея още от вчера. Днес малко преди 18:30 отишли да проверят какво става и открили трупа.

Брутално убийство на 43-годишна жена в столичния „Младост“!

Както БЛИЦ първи съобщи, полицията издирва около 20-годишен мъж, който е наркозависим. Младежът е син на жертвата.

Жената се казва Стефка Младенова. Тя е от Русе е, но е живеела във Варна, пише trafficnews.bg.

Често пътувала до София. Всеки път отсядала в апартамента на приятелката си в столичния кв. „Младост 1”. По случая е образувано досъдебно производство.

Continue Reading

България

Белезниците щракват! Испанският съд реши кога ще екстрадира семейство Арабаджиеви в България

Published

on

By

„На първа инстанция в Испания екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви е допусната. Предстои и решение на втора инстанция. По моя информация те трябва да бъдат върнати в началото на май“.

Новината съобщи зам. главният прокурор и шеф на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

„Изследвахме и шест от телефоните им, които бяха намерени в къщата, в която се криеха.

В тях се намериха интересни неща. Дори е имало анализ на служители от НАП – с кой може да се разберат и с кой не, с кой са близки и с кой не. Дори са търсили информация за мен“. Според зам.-главният прокурор са открити и доказателства, че семейство Арабаджиеви са правили опит да се укрият още и да избягат преди да бъдат заловени.

Платени журналисти, медии, олигарси и заинтересовани страни използват делото „Иванчева“ и присъдите по него, за да ударят Специализираната прокуратура и да предизвикат оставки на прокурори, заяви още пред БНТ Гешев.

Манипулация е твърдението, че част от доказателствата по делото срещу Иванчева и Биляна Петрова са отпаднали, подчерта обвинителят.

„Единицата за справедливост е това, което присъжда съдът. Тези присъди са неокончателни и подсъдимите продължават да са невиновни според българското законодателство и Конституцията“, заяви Гешев. Той обясни, че това, че законодателят е предвидил еднакво наказание за убийство и подкуп – от 10 до 20 години затвор, значи, че той отчита обществената опасност и счита, че особено тежкият случай на подкуп в особено големи размери е сравним на едно убийство.

„Съдът е приложил закона. Проблемът е, че досега законът не се прилагаше. Борбата с корупцията беше недостатъчна и това го отчита цялото общество – и оттам се натрупва чувство за несправедливост. Това е една дребна битка в тази война. И когато започна, някои хора се уплашиха, че и с тях ще се случи същото. И се опитват да настроят обществото, че зад тези присъди седи нещо друго, а не справедливост“, коментира Гешев.

Зам. главният прокурор поясни, че предстои да стане ясно дали съдът е оправдал Иванчева и Иванова за получаването на подкупа. По думите му това ще стане, след като излязат мотивите на съда. „Ако стане така, колегите няма да са съгласни, защото не почива на събраните доказателства“, коментира той.

Като манипулация Гешев посочи твърдението, че част от доказателствата са отпаднали или олекнали. „Това е манипулация, зад която седят определени политически сили, определени олигархични интереси – от рода на това, че експертизата е доказала, че не е писала тя в бележника и един куп други неща“, обясни Гешев. Той посочи, че е изненада това, че Петко Дюлгеров не е дал обяснения в съда, а не това, че се е отказал от показанията си.

„Това, че в момента има осъдителна присъда, не значи нищо. Просто единият етап е приключил и идва следващият. Битката ни по справедливост по това дело продължава“, заяви Гешев.

„Това, което Иванчева прави, не е ново. Тя използва едно готово ноу-хау. То започна още с делото „Килърите“, а после го приложи и Крокодила. Хора, които са откраднали милиони, сега лежат в затвора. Логично е да има жалби и дела срещу нас, но от нищо не се притеснявам, каза още Иван Гешев.

„В случая те са привлечени по най-тежките обвинения, подобно нещо може да се случи и с някое тежко убийство. Но за убийство и за подкуп са предвидени еднакви наказания, защото те са еднакво тежки опасни престъпления“, добави той.

Continue Reading

Най-четени на сайта