Connect with us

Епицентър

На границата с Турция става страшно! Отрядите на Перата се разхождат въоръжени до зъби, пращат мигрантите в болница

Published

on

Бъдете нащрек, стреляйте вярно. Забивайте ножа по-дълбоко, съветва хората си ловецът на бежанци

Зловещи закани за брутална саморазправа към нарушителите на границата отправи ловецът на бежанци Петър Низамов-Перата. Чрез страницата си във Фейсбук Перата директно обяви промяна в стратегията си. Мирното залавяне на нелегални мигранти и предаването им на властите ще бъде заменено с нападение. Така всеки осмелил се да влезе тайно от Турция рискува да влезе в болница със счупен череп, ръка или крак, пише столичен всекидневник

След скандала със свинските опашки за бежанците Низамов прекара няколко месеца под домашен арест. Впоследствие съдът го освободи и той побърза да се върне на границата с Турция. От няколко седмици негови помагачи са бригади яки младежи, дошли от цялата страна. С тях той през ден организира шествия против бежанците, а в останалото време е на браздата.

Перата дори е публикувал и снимки на част от сподвижниците си. Под фотоса с лошо гледащи ловци са разяснени и мерките, които прилагат.

„Тук има хора, които ще пратят директно в ортопедията всеки нагъл незаконен мигрант! Да видят те здравеопазване, особено ако имат спукан далак или разбит череп. …Глутница кучета, все отбрани булдоци. Не чу ли, чупим скули“, написа във Фейсбук Перата.

Малко преди това скандалният ловец на мигранти е публикувал и съвети към своите последователи: „Бъдете нащрек, стреляйте вярно. Забивайте ножа по-дълбоко! Крачете гордо. Смажете врага, той не заслужава никаква милост, дори колкото за бясно куче“.

Паралелно с опазването на границата Петър Низамов усилено организира и граждански патрули, който да следят  за реда в центъра на София, където се събират повечето нелегални мигранти. Бригадите вече имат и свой устав, който регламентира техните действия. В документа е посочено, че патрулите ще залавят всеки извършил престъпление чужденец и ще го предават на МВР. Дали за това ще бъде използвана сила не се уточнява.

Посрещането с бой не е единствената изненада от ловците на мигранти по турската граница. За да не стават гафове с прокуратурата, повечето опълченци вече обикалят браздата маскирани. Така шансът да им бъде повдигнато обвинение като на Динко Вълев от Ямбол и Перата е минимален. От техни публикувани снимки се вижда, че си помагат и с огромни ножове. По неофициална информация в патрулите, нарекли се „Военен съюз на България“, вече са се включили и солидно количество чужденци. Един от водачите им е ветеран от войната в Чечня.

Отрядите на „Военен съюз на България“ не крият, че използват сила за залавянето на мигрантите. След това на всеки пресякъл нелегално границата с Турция се връчва специална листовка. В нея на английски и арабски е обяснено, че маршрутът през България е затворен. Затова, ако не искат да си имат проблеми, доброволно да се връщат обратно. В случай че нарушителите не изпълнят указанията им, се помага със солидна порция физическа сила.  – пик

България

Първи подробности за намерените мъртви майка и син в Търговище

Published

on

By

Нещастен случай, при приготвяне на зимнина, е вероятната причина за смъртта на 51-годишна жена и 27-годишния й син в Търговище.

Телата им били намерени в апартамента им в сряда следобед, след като съседи подали сигнал, че не са ги виждали от дни, а от жилището се носи стряскаща миризма. Майката лежала в коридора до кухнята, а синът й на пода в спалнята.

Предполага се, че са станали жертви на нещастен случай, тъй като по телата нямало никакви следи от насилие. Жилището, което било на 4 етаж, било заключено. Прозорците и терасата затворени.

На терасата обаче имало котлон, захранван от голяма газова бутилка. На него бил сложен казан с буркани със зимнина, които обитателите на дома стерилизирали. При огледа било установено, че водата била почти извряла.

Вратите към спалнята и кухнята обаче били отворени. Предполага се, че майката и синът са се задушили, вдишвайки въглероден окис. Смъртта им е настъпила 7 дни преди да ги намерят, сочат досегашните данни.

Направена е аутопсия и са взети съответните проби за анализи и експертизи.

И майката, и синът били едри хора. Жената била безработна, а младият мъж работел във фирма за безалкохолни.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура в Търговище.

Continue Reading

България

Крадец ограби прикована на легло жена, измъкна и възглавницата под главата й

Published

on

By

Крадец ограби неподвижна самотна жена, взел й всички спестявания, телефона и много вещи от дома й във Вълчедръм.

Бандитът измъкнал дори възглавницата на болната жена, съобщи Нова тв. След седмица се върнал отново и този път откраднал всичко, което било пред очите му.

„Не е човешко това! Иди да крадеш от богатите, а не от такива като мен… А и защо ще крадеш? Поискай си, всеки ще ти даде“, казва потърпевшата Златка.

60-годишната жена се събудила, защото чула, че лаят кучетата навън. Изведнъж лампата угасната и Златка усетила как някой издърпва възглавницата изпод главата й. В калъфката жената скрила 800 лева – всичките й спестявания, включително тези за предстояща операция и ново легло. Взели й и телефона.

Преди дни, посред бях ден, Златка отново чула шум в съседната стая. Помислила си, че е жената, която й помага. Но видяла как крадец влиза в дома й. Не го познала. Той отмъкнал миксер, пасатор, посуда. Жената съжалява най-много за задигнатите пари, защото с част от тях искала да плати операция, която давала надежда отново да е на крака.

Жената работила като счетоводител и учител, няма семейство. В момента за нея се грижи личен асистент по няколко часа на ден. През останалото време е сама.

Continue Reading

Епицентър

Турция струпва войници и военно оборудване по границата си със Сирия

Published

on

By

Турция изпраща войници и военно оборудване на югоизточната си граница със Сирия.

Местни медии съобщават, че войници придвижват танкове и бронетранспортьори към граничния район Акчакале.

Вчера президентът Реджеп Ердоган заяви, че Турция може да предприеме скоро операция по въздух и суша в североизточна Сирия.

Той твърди, че Турция е „принудена“ да предприеме военни действия, за да гарантира своята сигурност.

САЩ и Турция се споразумяха през август да установят заедно зона за сигурност на 30 километра в Северна Сирия – по протежението на турско-сирийската граница.

Договорката включваше в тази зона да няма бойци от сирийските кюрдски милиции „Сили за защита на народа“, които Анкара разглежда като терористична организация, свързана с нелегалната Кюрдска работническа партия.

Турция обвинява САЩ, че се бавят в установяването на зоната за сигурност.

Турция иска да разположи до два милиона сирийски бежанци в тази зона и няколко пъти вече обяви, че ще предприеме сама военна операция, ако не е доволна от напредъка по въпроса за установяване на зоната.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени на сайта