Connect with us

Здраве

Академик Борис Болотов: Това е рецептата за лечение на болни зъби. На 87 нямам един паднал, ето какви са съставките

Published

on

Известният академик Борис Болотов е уважаван и ценен от хиляди. Нещо повече – той е считан за вълшебник и основоположник на медицината на бъдещето. Неговите рецепти са правили чудеса с болните.
Днес ще ви представим една велика рецепта за лечение на зъби. Тя се радва на огромен успех в лечението на болни зъби и гарантира успешното им възстановяване. След нея е доказано, че едва крепящи се на венеца корени, се задържат здраво за него, а човек започва с лекота да дъвче с тях. Като не изпитва и минимална болка. Звучи невероятно, но е факт – дар, предоставен ни от природните лекарства.
Трябва да се снабдим с половин литър водка от 40 градуса, половин чаша корени от блатен аир и 20-ина грама прополис. С тези съставки се правят две настойки.

Първата се прави, като в половинката водка се накисват за една седмица корените от аир. А втората настойка се прави, като в нови 500 грама водка със същия градус се прибавят 20 грама прополис. Оставя се за една седмица да кисне. След това двете настойки се смесват и с тях се изплаква устата едновременно. Взимаме една лъжица от настойката с аир и една лъжица от тази с прополис – смесваме ги заедно и изплакваме устата хубаво. Добре е жабуркането да продължи поне 3 минути, след което изплакваме устата си с вода. Това се прави преди лягане или когато усетим болка в зъбите. Борис Болотов отбелязва, че трябва да се практикува поне един месец, макар че болката и неприятното чувство ще изчезнат още на втория или третия ден.

Аирът и прополисът проникват на дълбоко в болните ни зъби, като аирът обезболява корените, а прополисът „пломбира“ и запълва всички микропукнатинки в тях.
“Така корените спират да се рушат, а след месеци осезаемо заздравяват. Ще се радвате на здрави и работоспособни зъби, което е огромно, но за жалост рядко щастие в наши дни. Аз съм благодарен, че на 87 години дъвча с моите си зъби и нямам един паднал”, казва Борис Болотов.

България

Кой не трябва никога да яде краставици

Published

on

By

На рафтовете на магазините винаги има краставици, особено лятото. Те са не само вкусен, но и здравословен зеленчук.

В същото време обаче има редица противопоказания, когато е по-добре да откажете от краставиците. 

Пресните краставици не се препоръчват при обостряне на язви на стомаха и дванадесетопръстника, остър и хроничен гастрит, ентероколит, в началния стадий на морбили.

Още по-сериозна става ситуацията, когато към краставиците добавите сол и оцет.

Солените и кисели краставици не трябва да се използват при стомашно-чревни заболявания, атеросклероза, сърдечни дефекти, хипертония, бъбречни заболявания (остър и хроничен нефрит, пиелонефрит), черния дроб (хепатит, холецистит, дискинезия на жлъчните пътища), панкреаса и по време на бременност./zdrave.to

Continue Reading

България

Какво се случва с тялото, ако ядем ежедневно 1 скилидка чесън 1 година

Published

on

By

Няма човек, който да не знае колко полезно растение като чесън. Съществуват истински легенди за него още от дълбока древност.

Но какво ще се случи с тялото ви, ако в продължение на една година ядете чесън всеки ден. Един човек е направил този експеримент и споделя резултатите.

„Отначало започнах да ям чесън сутрин, на празен стомах, но това беше много голяма грешка, защото след 3-4 дни започнаха непоносими болки в стомаха.

Не мога да разбера онези хора, които препоръчват да се яде чесън на празен стомах, защото това е непоносимо!“, казва той.

Осъзнал грешката си, че е по-добре да не се използва чесън сутрин, мъжът започнал да го яде вечер.

И така, какво се е променило?

„Искам да отбележа, че цяла година изобщо не бях болен, дори кашлица не ме хвана, въпреки че преди това боледувах почти на всеки 2-3 месеца“, казва той.

Това се дължи на факта, че чесънът съдържа серни съединения, които, между другото, са отговорни за неговия остър вкус и аромат. И така, именно те помагат на организма да се бори с патогенните бактерии. 

„Преди експеримента кръвта ми беше твърде гъста, не знам с какво е свързано, но най-вероятно с храненето. Но употребата на чесън оправи всичко, кръвта ми стана по-рядка, което съответно повлия на общото ми състояние. Между другото се отървах от хипертонията“, радва се човекът.

„Невъзможно е да не отбележа факта, че акнето и черните точки напълно изчезнаха от лицето ми. Това изглежда се дължи на факта, че чесънът перфектно се бори с токсините и други не по-малко опасни вещества, които запушват порите на кожата“, посочва още той.

По думите му той ще продължи да яде по 1 скилидка чесън всяка вечер за още шест месеца и дори година, за да види какво ще се случи с тялото му.

Ако решите да последвате примера му и да започнете да ядете чесън ежедневно, преди това най-добре се консултирайте с лекар!/ zdrave.to

Continue Reading

България

Чудотворна рецепта подмладява и кара бялата коса да стане пак тъмна

Published

on

By

Тази рецепта е доказала своето подмладяващо и възтановяващо действие. Лесна, евтина и достъпна. Пробвайте и се уверете сами.

Първо зрението ви ще се подобри. Според източника и са известни е случаи на подобрение от минус 4 диоптъра до минус 2 диоптъра.

Ще забележите невероятна промяна  на кожата на цялото тяло Ви тяло – тя ще стане гладка и кадифена.

А най-невероятното е това, че започналата да посребрява и побелява коса ще се промени – ще стане по-гъста и ще расте по-тъмна.

Необходими продукти:
200 грама ленено олио;
4 лимона;
3 малки глави чесън;
1 кг мед.

Начин на приготвяне: смелете с месомелачка обелените скилидки чесън, двата обелени  лимона и два лимона с кората. Смесете всички продукти, прехвърлете сместа в стъклени буркани с капачки и съхранявайте в хладилник.

Начин на приложение: вземайте по една супена лъжица- дървена- половин час преди хранене. Желателно е три пъти на ден, но може и само веднъж – което е по-добре от нищо.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени на сайта