Connect with us

България

Уникален бизнес! Кметица – лихвар! Жената, която пази парите на ромите

Published

on

та Асенка проституирва цял месец, ама праща 5000 евро за мен и трите ромчета, а кметицата вика: „Абе, ей, момче, дай парата да я пазя, че ще изгърмиш”, и аз й дадох”, откровен е прецаканият пишман съпруг. Договорът за охрана на еврото обаче е закрепен с каузата за 2 на сто лихва върху цялата сума.

Простата сметка показва, че за „охраната” на парите управничката, която е на власт от далечната 1988-а, прибира 100 евро като компенсация за усилията си да тури пачките в кметската каса.

На фона на бежанската вълна в селото с близо 350 жители, от които половината са в страни от ЕС в търсене на по-добър живот, излиза, че кметицата от БСП прави сериозен лихварски бизнес за няколко хиляди лева на месец.

Проверка установи, че хитрушата от БСП кара своя осми мандат начело на изтърбушеното добричко село.

Маргарита Стоянова е най-дълго управлявалият кмет в Добричка област в годините на демокрацията. През 2017-а е удостоена с приз на Националното сдружение на общините в Република България именно за най-многомандатен кмет на областта.

На последните избори за местна власт Маргарита Стоянова е един от деветимата кандидати в област Добрич, който е избран още преди изборния ден – тя е единствен претендент за кмет на Царевец. Споделя, че имало девет партии и коалиции, заявили пред Общинската избирателна комисия, че ще издигнат кандидати, пише wow-media.bg.

В крайна сметка се оказва сама. На въпрос защо се е стигнало до тази ситуация, отговаря: „Може би защото всички са разбрали, че този мандат за мен ще е последен, тъй като ми предстои пенсиониране. Аз заявих, че съм решила да отстъпя възможността на по-младите хора да работят”.

Дотогава, работи тя…

И въпреки че била единствен кандидат за кмет на село Царевец и може да бъде избран само с един глас, от 335 избиратели в селото до урните отиват 176 души. Кметицата споделя, че макар и избирателите да са 335, в село Царевец живеят над 700 души, но не всички са с регистрация. Има англичани, белгийци, руснаци, преди време – дори и индийци.

Маргарита Стоянова започва работа в село Царевец през 1985 година като секретар на кметството. След две години кметът Христо Костов се пенсионира и тя е назначена за временно изпълняваща длъжността. И от 1988 година, когато е 30-годишна, е кмет на селото. Винаги е била издигана от БСП.

„Израснала съм в Царевец. Почти целият ми живот е преминал тук. Жителите на селото са моето семейство. Обичам ги”, приключва откровената изповед на Маргарита Стоянова. Аплодисменти…

И за капак – единствената асфалтирана улица в селото води до къщата на…? Познайте! Вездесъщата кметица Маргарита Стоянова.

България

„Нещо много често почнахте да се удряте в коли на журналисти“: Младеж профуча на червено, помля колата на Карбовски СНИМКИ

Published

on

By

Колата на журналиста Мартин Карбовски е била ударена. Младеж е минал на червено и е отнесъл возилото на познатото от малкия екран лице.  За инцидента проговори самият журналист, който сподели и кадри на премазания си автомобил в социалната мрежа, както и на виновниците за мелето.

Ето какво написа Карбовски:

„Пишлег@ри мръсниниедни. Нещо много често почнахте да се удряте в коли на журналисти! Малкия дръндел с майка си на червено удря нашата кола, отърва се човека от нашия екип само със счупена ръка. Спрете ги, Ей, като не ги спирате вие законово, ще трябва да ги възпитавам аз, мамави.“ БЛИЦ припомня, че на 19 април колата на журналиста Милен Цветков бе ударена от джип, шофиран от 22-годишен младеж.

Аудито Q7 се вряза във возилото на любимото лице от малкия екран, докато чакал на червен светофар. Минути след катастрофата Цветков издъхна, а по-късно стана ясно, че момчето е управлявало колата си след употребата на 4 различни вида наркотици.

Снимка на Мартин Карбовски.

Continue Reading

България

Тест за наблюдателност: колко букви „М“ видяхте за 10 секунди? 99 % от хората не могат да ги видят! –

Published

on

By

Този тест ще ви каже дали отделяте време за развиване на способностите си за наблюдение. През последните години този вид тестване взриви онлайн общността.

Не отнема много време, но в същото време дава представа за това, дали вниманието ви се е развило.

Тест за наблюдателност: колко букви видяхте „М“?

Пъзели от този тип са предназначени да дадат представа за способностите на всеки човек.

По-конкретно, този тест ви предлага да проверите вниманието с помощта на изображението. В картината са криптирани няколко букви “М”. Но уловката е, че те са скрити сред други подобни герои. Вашето зрение ще се опита да ви заблуди, но не се поддавайте.

За да се тествате, трябва да се абстрахирате от малките детайли и да се съсредоточите върху цялостната картина. Тогава наблюдателността ви ще сработи и ще ви каже къде да търсите правилния отговор. Вашето зрение и мозъкът ви трябва да работят заедно – само в този случай ще намерите всички кодирани символи.

Ето изображението с много букви. Повечето от тях са “W”, но има някои криптирани “M”. Вашата задача е да ги намерите възможно най-бързо за кратък период от време. За да намерите всички символи, достатъчни са 10 секунди. Но можете да се опитате да го направите по-бързо. Така че нека започнем! Погледнете отново снимката.

Не всички хора, които правят теста, могат да открият повечето от скритите букви. Пъзелът, макар и прост, е труден за тези, които не развиват вниманието си. Ако искате да тествате себе си, тогава даваме отговора по-долу. Общо на изображението 9 букви “М” бяха криптирани. Не вярвате ли? Ето вижте сами – на снимката сме ги подчертали в бяло.

Ако ви се струва, че тестът не е прост, съветваме ви да отделите повече време за развитието на наблюдателността си. След това можете да забележите по-малките детайли. Споделете в коментарите колко знака М успяхте да видите. Ако откриете повече от 6 букви, можете да го считате за добър резултат! Повечето хора за 10 секунди не могат да намерят повече от 5.

Не забравяйте да споделите връзката с приятелите си!

Continue Reading

България

Каква е тайната на всеки мъж според зодията му

Published

on

By

Учени от Института „Робърт Кох“ пуснаха проучване, в което прогнозират втората вълна на пандемията – през есента. И след това трета – през зимата.

Доколко можем да се доверим на тази прогноза? Можем ли с поглед върху годишното поведение на, да речем, грипа и други вирусни инфекции, да потвърдим, че това ще бъде така? На тези въпроси пред КП отговаря кандидатът на медицинските науки Николай Крючков, имунолог, експерт по обществено здраве и международно здравеопазване.

„Ще бъде възможно да се говори дали пандемията на коронавирус ще има втора и трета вълна, когато се справим с първата“, обяснява експертът. Институтът Кох е германски институт – и изказванията на учените от този институт засягат на първо място Германия.

За Германия можем да кажем, че епидемията COVID-19 в тази страна беше взета под контрол, където ежедневното увеличение на броя на новите заразени SARS-CoV-2 е по-малко от 1% и медицинските заведения се справят с тази тежест. Ако приемем хипотезата, че през лятото, подобно на много други респираторни вируси, ще има отслабване на инфекциозността на новия коронавирус, тогава когато средната температура на въздуха отново спадне през есента, а не се появи достатъчен колективен имунитет, втората вълна може да „нахлуе“.

Не може да се каже нищо за трета вълна сега. Вероятно в Германия учените могат да говорят за очакването на трета вълна, защото разбират, че могат бързо да се справят с втората, в рамките на месец и половина. Засега тези предположения се основават на някои сериозни предположения и най-вече на факта, че през лятото, в топлия сезон, вирусът ще се разпространи по-малко поради някои от неговите характеристики. Но това е само предположение.

Следователно по никакъв начин не си струва да се отслабва борбата срещу COVID-19 през лятото, особено като се има предвид фактът, че ефективната, клинично тествана ваксина за коронавирус SARS-CoV-2 ще се появи не по-рано от март – април 2021 г. Съответно до този момент наистина има шанс да преминем през още две големи вълни на епидемията или една голяма вълна.

Превод: Glas.bg

Continue Reading
Advertisement

Най-четени на сайта

Copyright © 2018