Connect with us

България

Много тъжно. Люси Иларионов изгуби тежката битка

Published

on

Рeжиcьoрът Люcи Илaриoнoв прeживявa eдин oт нaй-труднитe пeриoди в живoтa cи. Причинaтa зa тoвa e прoблeм, c кoйтo ce бoри гoдини нaрeд, нo кaктo изглeждa вce oщe бeз уcпeх, пишe тaблoидът “Уикeнд”.

45-гoдишният Илaриoнoв нaпрaви и нeвъзмoжнoтo, зa дa ce cпрaви c нaднoрмeнoтo cи тeглo, кoeтo oт гoдини му cъздaвa ceриoзни зaтруднeния и здрaвocлoвни прoблeми. Кaктo изглeждa oбaчe, cитуaциятa c излишнитe му килoгрaми, в мoмeнтa e oтчaйвaщa. Тoй бe уcпял дa ce cпрaви cъc зaтлъcтявaнeтo, cлeд кaтo ce пoдлoжи нa хирургичecкa интeрвeнция зa пocтaвянeтo нa oгрaничитeлeн пръcтeн нa cтoмaхa. Тaзи прoцeдурa oбaчe ce oкaзa caмo врeмeннo рeшeниe зa нeгo, тъй кaтo Люcи пaк e уcпял дa възcтaнoви дocтaтъчнa чacт oт килoгрaмитe cи, зa дa ce зaкръгли.

Клюкaрcкoтo издaниe припoмня, чe Илaриoнoв пръcнa близo 10 000 eврo, зa дa влeзe във фoрмa и дa зaпoчнe дa хaрecвa oтрaжeниeтo cи в oглeдaлoтo, нo ceгa oтнoвo e нa път дa ce върнe в изхoднo пoлoжeниe. Прeди чeтири гoдини Илaриoнoв ce рeши нa cмeлa крaчкa и лeгнa пoд нoжa, зa дa oтcлaбнe, в eлитнa клиникa нa cъceднa Турция. Тoгaвa тoй бe в изключитeлнo тeжкo здрaвocлoвнo cъcтoяниe.

Зaрaди нaднoрмeнoтo cи тeглo тoгaвa cи бe дoкaрaл куп тeжки и ceриoзни бoлecти, a и труднo ce прeдвижвaшe. В eлитнoтo здрaвнo зaвeдeниe нa южнaтa ни cъceдкa бe изрязaн дoри чacт oт cтoмaхa му, cлeд кoeтo пocлeдвa прoдължитeлeн курc нa рeхaбилитaция, прeди пeвeцът ce върнe в рoдинaтa cи. Cлeд тoвa зaрaди нaмaлeния oбeм нa хрaнитeлния cи oргaн Люcи Илaриoнoв ce хрaнeшe c мaлки кoличecтвa хрaнa и уcпя дa oтcлaбнe дрacтичнo. Дoceгa… Зa cъжaлeниe прeз пocлeднaтa гoдинa тoй oтнoвo нaпълня и cпoрeд инфoрмaциитe към днeшнa дaтa e 120 килoгрaмa.

България

„Нещо много често почнахте да се удряте в коли на журналисти“: Младеж профуча на червено, помля колата на Карбовски СНИМКИ

Published

on

By

Колата на журналиста Мартин Карбовски е била ударена. Младеж е минал на червено и е отнесъл возилото на познатото от малкия екран лице.  За инцидента проговори самият журналист, който сподели и кадри на премазания си автомобил в социалната мрежа, както и на виновниците за мелето.

Ето какво написа Карбовски:

„Пишлег@ри мръсниниедни. Нещо много често почнахте да се удряте в коли на журналисти! Малкия дръндел с майка си на червено удря нашата кола, отърва се човека от нашия екип само със счупена ръка. Спрете ги, Ей, като не ги спирате вие законово, ще трябва да ги възпитавам аз, мамави.“ БЛИЦ припомня, че на 19 април колата на журналиста Милен Цветков бе ударена от джип, шофиран от 22-годишен младеж.

Аудито Q7 се вряза във возилото на любимото лице от малкия екран, докато чакал на червен светофар. Минути след катастрофата Цветков издъхна, а по-късно стана ясно, че момчето е управлявало колата си след употребата на 4 различни вида наркотици.

Снимка на Мартин Карбовски.

Continue Reading

България

Тест за наблюдателност: колко букви „М“ видяхте за 10 секунди? 99 % от хората не могат да ги видят! –

Published

on

By

Този тест ще ви каже дали отделяте време за развиване на способностите си за наблюдение. През последните години този вид тестване взриви онлайн общността.

Не отнема много време, но в същото време дава представа за това, дали вниманието ви се е развило.

Тест за наблюдателност: колко букви видяхте „М“?

Пъзели от този тип са предназначени да дадат представа за способностите на всеки човек.

По-конкретно, този тест ви предлага да проверите вниманието с помощта на изображението. В картината са криптирани няколко букви “М”. Но уловката е, че те са скрити сред други подобни герои. Вашето зрение ще се опита да ви заблуди, но не се поддавайте.

За да се тествате, трябва да се абстрахирате от малките детайли и да се съсредоточите върху цялостната картина. Тогава наблюдателността ви ще сработи и ще ви каже къде да търсите правилния отговор. Вашето зрение и мозъкът ви трябва да работят заедно – само в този случай ще намерите всички кодирани символи.

Ето изображението с много букви. Повечето от тях са “W”, но има някои криптирани “M”. Вашата задача е да ги намерите възможно най-бързо за кратък период от време. За да намерите всички символи, достатъчни са 10 секунди. Но можете да се опитате да го направите по-бързо. Така че нека започнем! Погледнете отново снимката.

Не всички хора, които правят теста, могат да открият повечето от скритите букви. Пъзелът, макар и прост, е труден за тези, които не развиват вниманието си. Ако искате да тествате себе си, тогава даваме отговора по-долу. Общо на изображението 9 букви “М” бяха криптирани. Не вярвате ли? Ето вижте сами – на снимката сме ги подчертали в бяло.

Ако ви се струва, че тестът не е прост, съветваме ви да отделите повече време за развитието на наблюдателността си. След това можете да забележите по-малките детайли. Споделете в коментарите колко знака М успяхте да видите. Ако откриете повече от 6 букви, можете да го считате за добър резултат! Повечето хора за 10 секунди не могат да намерят повече от 5.

Не забравяйте да споделите връзката с приятелите си!

Continue Reading

България

Каква е тайната на всеки мъж според зодията му

Published

on

By

Учени от Института „Робърт Кох“ пуснаха проучване, в което прогнозират втората вълна на пандемията – през есента. И след това трета – през зимата.

Доколко можем да се доверим на тази прогноза? Можем ли с поглед върху годишното поведение на, да речем, грипа и други вирусни инфекции, да потвърдим, че това ще бъде така? На тези въпроси пред КП отговаря кандидатът на медицинските науки Николай Крючков, имунолог, експерт по обществено здраве и международно здравеопазване.

„Ще бъде възможно да се говори дали пандемията на коронавирус ще има втора и трета вълна, когато се справим с първата“, обяснява експертът. Институтът Кох е германски институт – и изказванията на учените от този институт засягат на първо място Германия.

За Германия можем да кажем, че епидемията COVID-19 в тази страна беше взета под контрол, където ежедневното увеличение на броя на новите заразени SARS-CoV-2 е по-малко от 1% и медицинските заведения се справят с тази тежест. Ако приемем хипотезата, че през лятото, подобно на много други респираторни вируси, ще има отслабване на инфекциозността на новия коронавирус, тогава когато средната температура на въздуха отново спадне през есента, а не се появи достатъчен колективен имунитет, втората вълна може да „нахлуе“.

Не може да се каже нищо за трета вълна сега. Вероятно в Германия учените могат да говорят за очакването на трета вълна, защото разбират, че могат бързо да се справят с втората, в рамките на месец и половина. Засега тези предположения се основават на някои сериозни предположения и най-вече на факта, че през лятото, в топлия сезон, вирусът ще се разпространи по-малко поради някои от неговите характеристики. Но това е само предположение.

Следователно по никакъв начин не си струва да се отслабва борбата срещу COVID-19 през лятото, особено като се има предвид фактът, че ефективната, клинично тествана ваксина за коронавирус SARS-CoV-2 ще се появи не по-рано от март – април 2021 г. Съответно до този момент наистина има шанс да преминем през още две големи вълни на епидемията или една голяма вълна.

Превод: Glas.bg

Continue Reading
Advertisement

Най-четени на сайта