Connect with us

Здраве

Ленено масло – божи дар за цялото тяло

Published

on

По своето съдържание на ненаситени мастни киселини лененото масло се доближава до рибеното. Някои съвременните изследвания показват, че употребата на ленено масло може да намали риска от инсулт с до 37%.

В народната медицина то се използва за лечението на глисти, различни язви и киселини.
Медицината го определя като полезно срещу заболявания като диабет, атеросклероза, исхемична болест на сърцето и други.
Ако сте решили да използвате лененото масло, препоръчва се дневната му доза да е 1-2 супени лъжици.

То съдържа витамин F (46%), който не се синтезира в организма, ценни киселини, голямо количество витамини А и Е, калий, магнезий, цинк, протеини, фибри и други биологично активни вещества, необходими за здравословното хранене.

Най-важните компоненти на лененото масло са мастните киселини: Омега-3 (60%), Омега-6 (20%), Омега-9 (10%) и други ненаситени мастни киселини (10%).

Омега-3 киселините присъстват в достатъчно количество единствено в рибеното и в лененото масло.

Затова тези масла притежава специфична миризма, която е гаранция за високо качество и чистота (т.е. няма други примеси).

Смята се, че всекидневната употреба на ленено масло способства за профилактиката на сърдечните пристъпи, инсулта, инфаркта, намаляване на артериалното налягане, намаляване на риска от развитие на рак на гърдата и правото черво, понижаване на честотата на диабетична невропатия.

Лененото масло облекчава и протичането на пременструалния синдром и периода на менопаузата при жените, подобрява състоянието на кожата и косата, укрепва нервната система, работата на бъбреците. То способства за повишаването на остротата на зрението и за лечението на астма.

Лененото масло може да се приема в чист вид, но може и да се смесва с мед, плодове или сиропи.(а)/zajenata

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

България

Кой не трябва никога да яде краставици

Published

on

By

На рафтовете на магазините винаги има краставици, особено лятото. Те са не само вкусен, но и здравословен зеленчук.

В същото време обаче има редица противопоказания, когато е по-добре да откажете от краставиците. 

Пресните краставици не се препоръчват при обостряне на язви на стомаха и дванадесетопръстника, остър и хроничен гастрит, ентероколит, в началния стадий на морбили.

Още по-сериозна става ситуацията, когато към краставиците добавите сол и оцет.

Солените и кисели краставици не трябва да се използват при стомашно-чревни заболявания, атеросклероза, сърдечни дефекти, хипертония, бъбречни заболявания (остър и хроничен нефрит, пиелонефрит), черния дроб (хепатит, холецистит, дискинезия на жлъчните пътища), панкреаса и по време на бременност./zdrave.to

Continue Reading

България

Какво се случва с тялото, ако ядем ежедневно 1 скилидка чесън 1 година

Published

on

By

Няма човек, който да не знае колко полезно растение като чесън. Съществуват истински легенди за него още от дълбока древност.

Но какво ще се случи с тялото ви, ако в продължение на една година ядете чесън всеки ден. Един човек е направил този експеримент и споделя резултатите.

„Отначало започнах да ям чесън сутрин, на празен стомах, но това беше много голяма грешка, защото след 3-4 дни започнаха непоносими болки в стомаха.

Не мога да разбера онези хора, които препоръчват да се яде чесън на празен стомах, защото това е непоносимо!“, казва той.

Осъзнал грешката си, че е по-добре да не се използва чесън сутрин, мъжът започнал да го яде вечер.

И така, какво се е променило?

„Искам да отбележа, че цяла година изобщо не бях болен, дори кашлица не ме хвана, въпреки че преди това боледувах почти на всеки 2-3 месеца“, казва той.

Това се дължи на факта, че чесънът съдържа серни съединения, които, между другото, са отговорни за неговия остър вкус и аромат. И така, именно те помагат на организма да се бори с патогенните бактерии. 

„Преди експеримента кръвта ми беше твърде гъста, не знам с какво е свързано, но най-вероятно с храненето. Но употребата на чесън оправи всичко, кръвта ми стана по-рядка, което съответно повлия на общото ми състояние. Между другото се отървах от хипертонията“, радва се човекът.

„Невъзможно е да не отбележа факта, че акнето и черните точки напълно изчезнаха от лицето ми. Това изглежда се дължи на факта, че чесънът перфектно се бори с токсините и други не по-малко опасни вещества, които запушват порите на кожата“, посочва още той.

По думите му той ще продължи да яде по 1 скилидка чесън всяка вечер за още шест месеца и дори година, за да види какво ще се случи с тялото му.

Ако решите да последвате примера му и да започнете да ядете чесън ежедневно, преди това най-добре се консултирайте с лекар!/ zdrave.to

Continue Reading

България

Чудотворна рецепта подмладява и кара бялата коса да стане пак тъмна

Published

on

By

Тази рецепта е доказала своето подмладяващо и възтановяващо действие. Лесна, евтина и достъпна. Пробвайте и се уверете сами.

Първо зрението ви ще се подобри. Според източника и са известни е случаи на подобрение от минус 4 диоптъра до минус 2 диоптъра.

Ще забележите невероятна промяна  на кожата на цялото тяло Ви тяло – тя ще стане гладка и кадифена.

А най-невероятното е това, че започналата да посребрява и побелява коса ще се промени – ще стане по-гъста и ще расте по-тъмна.

Необходими продукти:
200 грама ленено олио;
4 лимона;
3 малки глави чесън;
1 кг мед.

Начин на приготвяне: смелете с месомелачка обелените скилидки чесън, двата обелени  лимона и два лимона с кората. Смесете всички продукти, прехвърлете сместа в стъклени буркани с капачки и съхранявайте в хладилник.

Начин на приложение: вземайте по една супена лъжица- дървена- половин час преди хранене. Желателно е три пъти на ден, но може и само веднъж – което е по-добре от нищо.

Continue Reading
Advertisement

Най-четени на сайта