Connect with us

България

ЕКСКЛУЗИВНО! Обрат за убийството на Жоро Плъха! Доктор Димитров застрелял от упор крадеца на двора (ОБНОВЕНА)

Published

on

Днес изтича мярката за неотклонение на д-р Димитров, който бе задържан за убийството на рецидивиста Жоро Плъха. Лекарят бе арестуван, след като е застрелял престъпника. Версиите за случилото се все още остават противоречиви. Трети ден обаче хората в Пловдив, а и в други градове се надигат на протести в защита на д-р Димитров.

Не ме пускат на свиждане при него! Това каза ексклузивно…

Една от версиите за убийството е, че Жоро Плъха е влязъл в апартамента на лекаря, докато жена му и децата му били там в опит да ги обере. Д-р Димитров реагирал бързо и гръмнал рецидивиста.

„Ще говорим по факти, а не по дезинформацията, която незнайно откъде беше поднесена. Фактите, върху които се упражняваха политици, колеги и ваши колеги не са такива, каквито ви бяха съобщение“, каза окръжният прокурор Румен Попов.

„Жената и децата на обвиняемия не са били в къщата по това време. Не е имало никакъв съучастник. Това се установи от обясненията на самия обвиняем, от кадри от охранителна камера и от свидетели. При така изнесената фактология, категорично е установено, че изстрелите и настъпилия сблъсък са били възпроизведени в двора на кооперация. Категорично се изключва жилището като хипотеза.

Около 30 минути подготовката на кражбата е била наблюдавана от обвиняемия, без да се обади на полицията. След това с незаконен пистолет „Валтер“, зареден, слиза да предотврати кражбата. Обвиняемият е стрелял един път, след което крадецът, е хвърлил по него различни предмети. Един път метална тръба, втори път табела, трети път – нож, който не е бил на крадеца и е намерен измит.

Според лелята на обвиняемия, той е казал, че първо е бил нападнат с тръба, че след това е бил нападнат с табела и трети път – с нож. Изпразнен е целият пълнител. Изстрелът е нанесен отгоре надолу и е попаднал отпред. Какви са действията на обвиняемия след това?

Звъни на свой приятел и го моли за помощ – заличаване на следите, събиране на гилзи, без да се обадят на 112, изхвърляне и укриване на оръжието. Има видеозапис, на който се виждат действията след стрелбата. След това има ново обаждане към лице, което ще остане неизвестно към момента. То укрива пистолета. Лелята вижда двамата и изрично моли да се обадят на 112, но последва отказ. След намирането на трупа без каквото и да е била информация се стига, че обвиняемият е извършител. Дадена му е възможност да обясни, но е последвал отказ. Първоначално е съобщил, че не знае за какво става въпрос. Открити са боеприпаси в дома му, за които няма съответното разрешение.

При нападението от крадеца е нанесена рана в областта на глезена, но не е ясно с какво тя е нанесена. Крадецът е бил сам, бил е въоръжен с приспособления за извършване на кражба – отвертка и нож. Те са открити в дрехите на убития, без да са били извадени. Прокуратурата бива поставена да отговаря защо е бил задържани за 72 часа обвиняемият. При такива престъпления е необходимо да се съберат доказателство и да се съберат доказателства. Дали има или няма неизбежна отбрана, това ще се изясни в хода на едно пълноценно разследване. Прокуратурата не се крие, тя говори тогава, когато има какво да се каже. Не сме длъжни в рамките на 24 часа да кажем как се развива едно разследване. Хората имат право да протестират, но първо трябваше да бъдем чути.

Дали законите са съвършени или несъвършени, те се коват другаде. Продължава да е некриминализирано приготвотлението за заливане с киселина. Това не ми харесва и на мен. Ако някой по някакъв повод се подготвя нас или наши близки и да ги осакати, това не е престъпление – трябва да хванем човек след извършването на деянието. Неколегиално беше на колеги юристи да дават мнения без да са запознати с фактите. Колегите се упражняваха върху нас. Наблюдаващият прокурор е със стаж от 25 години. Дежурният прокурор няма право да освобождава по дело, по което не е страна и да се среща с протестиращи“, завърши Попов.

„Аз не съм мишка, нито моите колеги са такива, за да се крием. Заставам с името и подписа си. Това не е под влияние на писанията и уличните протести. Събра се всичко, въз основа на фактите, с името и с подписа си, съм преценил, че т.нар. „доктор“, който в момента е национален герой, е извършил престъпление при неизбежна отбрана, а не самоотбрана. Ще му бъде повдигнато обвинение и за незаконното притежание на оръжие. Мярката му ще бъде изменена на подписка“, каза наблюдаващият прокурор Георги Панев.

„Засега той има качеството на свидетел. Двамата не са се познавали. От упор е стреляно. Грубо казано на улицата го е застрелял. Съпругата и децата му са били в Крумово. Жена му и той сам казват“, допълни Петков.

„От момента, в който му е повдигнато обвинение, той е признал всичко – кога го е видял, как е слязъл, какво е направил. Защо не се е обадил, не можем да коментираме. Пистолетът е укрит и понастоящем той не е намерен. Имал е две кражби от този гараж, последната е от 2003 г. Няма пълнител. Вижда се от камера как държи пистолета.

Предполагаме, че е бил в положение задно, че пълнителят в този момент е празен, но това ще каже балистичната експертиза. Намерили сме две гилзи, които съответстват на пистолета, както и два проектила, а колко изстрела е произвел, ще се установи.

Имаме гласни данни, че са 4. Камерата не е записал самия инцидент. Според неговите обяснения е казал „Стой, полиция!“ и е стрелял във въздуха“, казаха още прокурорите.

„Образно казано има двама помагачи. Той е помолил едното лице да скрие оръжието. Двама свидетели са били помолени да изтрият записите.

Не желае да даде обяснение от кого е бил закупен пистолетът. Почистил е с химични вещества ръцете си. Обработил е санитарно раната си на глезена. Барутни частици са открити по дрехите му“, заяви още Попов.

„Повдигнати са му две обвинения – умишлено причиняване на смъртта на Жоро Джевизов при превишаване на неизбежна отбрана и е причинил смъртта на лицето. Второто е за намерите 17 патрона за пистолет „Макаров“, отделно е намерена гилза, която не представлява интерес. Взета му е мярка подписка, той да бъде освободен от затвора днес“, обясниха още от държавното обвинение. Тя е взета предвид наличието на постоянен адрес и обществената му трудова дейност, казаха прокурорите.

България

Мъж бе убит от най-добрия си приятел, но жена му ще лежи в затвора (Снимки)

Published

on

By

49-годишна „черна вдовица“ от американския щат Флорида ще прекара остатъка от живота си в затвора заради престъпление, извършено още през 2000 г. Преди 19 години Дениз Уилямс решава да убие мъжа си Майк и съставила план за целта. За осъществяването на този пъклен план тя взела за съучастник най-добрия приятел на съпруга си.

Според обвинението Дениз Уилямс е решила да се избави от мъжа заради голяма сума пари, тъй като той застраховал живота си за $1,75 млн. За Брайън Уинчестър, непосредственият изпълнител на мократа поръчка, големите пари не били единственият мотив, пише Florida Today. По време на разследването станало ясно, че Брайън бил влюбен в съпругата на приятеля си.

Мъж бе убит от най-добрия си приятел, но жена му ще лежи в затвора (Снимки)

Престъпление било извършено в района на езерото Семинол, където Майк и Брайън отишли на лов за гъски. Когато навлезли навътре във водите на езерото, приятелят на Майк го изхвърлил от лодката и го прострелял от упор в лицето. След това убиецът заровил тялото на приятеля си в гората.

Години наред се смятало, че Майк се е удавил, а трупът му е бил изяден от алигаторите. Истинското местонахождение на останките му било установено цели 17 години по-късно.

Пет години след извършеното престъпление Дениз и Брайън сключили брак, но през 2015 година той се разпаднал. Уинчестър отвлякъл бившата си жена и я заплашил, че ще я убие, ако издаде тайната им. Скоро след това обаче пръв той проговорил пред властите, но това не било чистосърдечно покаяние, а добре обмислен ход.

Мъж бе убит от най-добрия си приятел, но жена му ще лежи в затвора (Снимки)

Уинчестър бил осъден на 20 години за отвличане, но му било обещано да не бъде обвинен за убийството на Майк, ако даде показания срещу поръчителката. Убиецът се съгласил с тази сделка и сега за смъртта на Майк ще отговаря само Дениз. „Черната вдовица“ обаче не се предава и заявила, че няма нищо общо с престъплението и обжалва присъдата, твърдейки, че е невинна.

В крайна сметка обаче през февруари 2019 съдът я намира за виновна и Дениз е осъдена да прекара остатъка от живота си зад решетките.

Continue Reading

България

Хороскоп за днес 25 октомври- ДЕВА Хубави възможности, ВОДОЛЕЙ Постигане на цели

Published

on

By

Хороскоп ОВЕН
Преодолейте нестабилността
Верни на природата си, ще се постараете да потърсите доказателства в подкрепа на мнението си.Вашите възможности за успешна реализация са осъществими при условие, че категорично се ориентирате за конкретна изява без раздвояване, без хитруване и чрез настоятелност. Възползвайте се от шанса си за взаимодействия и за изграждане на делови партньорски взаимоотношения с някого.\
Хороскоп ТЕЛЕЦ
Лична сполука
Очакват ви доста перипетии с текущ ангажимент Сряда ще е успешна за реализацията на личните ви цели. В деловата сфера ситуацията не е оптимистична, въпреки че повечето Телци ще са твърде активни.Тук се очертават  лъжи, измами, подли удари и опити за финансови заблуди. По-значителните ви проекти ще имат шанс в следващите дни.

Хороскоп  БЛИЗНАЦИ
Просперитет чрез съюз
С прекалено много неща се занимавате днес и това може само да доведе до преумора, но не и до желаните от вас резултати. Този ден е носител на значителни благоприятни характеристики, които може да разгънете и осъществите във времето напред, ако се съюзите с някого в името на общия просперитет. В случая са необходими честност и доверие.

Хороскоп  РАК
Пред промени
Денят ви може да бъде измежду онези, за които понякога мечтаете. Раците ще са активни днес, и ако имат доброто желание за съвместна работа с някого, не биха имали проблеми за осъществяване на целите чрез партньорство. Към работа на такива начала ви предстои да се приобщите. Сега се разгръщат промени, които мнозина от зодията ще обмислят обстойно.

Хороскоп  ЛЪВ
Обмисляне на нови възможности
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. Възможности за просперитет, реализиране на добри резултат по някои делови въпроси, и едновременно с това високо напрежение и ядове. В бизнеса се очертават удари от противници. Мнозина от Лъвовете сериозно обмислят възможностите за смяна на работата си.

Хороскоп  ДЕВА
Хубави възможности
Любовта ще ви озари и направи щастливи. На база лична активност, Девите ще осъществят не само намеренията за деня, но ще имат шанса да проведат успешни преговори, и да придвижат напред реализацията на някои от бъдещите си цели. Лошото е, че поради здравословна несъстоятелност, това не е възможно при някои от знака. Избягвайте конфликтите и се пазете от партньорски удар.

Хороскоп  ВЕЗНИ
Начало на нов етап
За да сте успешни в делата си е нужно да сте в добра форма, физическа и емоционална, за това бъдете подготвени. Сряда бележи началото на нов делови етап за Везните и в този смисъл се превръща в ден първи за бъдещия ви просперитет. Поради напрежение напоследък у мнозина, денят може да ви изненада с липса на готовност за активни действия, но това не е фатално за предстоящия напредък.

Хороскоп СКОРПИОН
Надеждни контакти
В душата ви бушуват емоции, с който дори вие трудно се справяте. От гледна точка съдбовно влияние, Скорпионите са в началото на много изгоден за напредък етап. В момента личният ви късмет е изразителен за контакти в обществените среди. Те ще ви зарадват с новости. Сега не е препоръчително да водите преговори. В службата се очертават трудности.

Хороскоп  СТРЕЛЕЦ
Силен делови успех
Събитията около вас ви амбицират да не се отказвате от намеренията си и да действате със същия устрем както досега. Сряда е чудесна за вашата делова реализация и ще ви радва със сполука. По-неизгодно изглежда решаването на финансови въпроси и подкрепата на хора, от които очаквате помощ. Емоционалното напрежение у почти всички и много високо.

Хороскоп КОЗИРОГ
Проблеми в службата
Доста натоварени сте днес, но за сметка на това пък работата ви ще бъда наистина ползотворна. Труден е неприятен ден, който сигнализира за проблеми в службата, а при някои от Козирозите, за временно здравословно неразположение. Добри възможности за реализация на целите ще имат преговарящите. Условията са много благоприятни за провеждане на надеждни контакти в обществото.

Хороскоп за утре ВОДОЛЕЙ
Постигане  на цели
Справяте се блестящо в непривична за вас сфера. Може би днес ще разберете за неподозирани свои таланти. Много добри възможности за успех в деловите сфери, но в личен план ще се сблъскате с неприятности, които най-честа говорят за делба чрез съд. Както и да изглежда моментната ситуация, освобождаването от проблеми е сигурно. Мнозина ще постигнат целите, към които са се устремили.

Хороскоп РИБИ
Значителен успех
Новости у дома ще ангажират вниманието ви днес. Независимо от какво естество са те със сигурност няма да ви е неприятно. Това е чудесен ден, през който Рибите разполагат с ярка възможност са приключят успешна преговори, да поставят ново начало в развитието си, и да реализират  хубави печалби в сферите на своята активност.

Continue Reading

България

ЕКСКЛУЗИВНО! Северин: “ Никого не съм убивал, дрогираха ме и ми обещаха много пари ако избягам от България и после си призная“

Published

on

By

Северин Красимиров пред немските медии във Франкфурт е заявил, че никой не е убивал в България.

Според думите му някой му обещал много пари за да избяга от България и после да се признае сам за виновен.

Мое ДНК по жертвата няма как да има, аз дори не съм я докосвал, телефона беше на пътеката, видях, че е скъп взех го и побягнах, понеже си помислих, че някой може и да си го търси и да ме набеди, че съм го откраднал.

Чак след това разбрах, че има убита жена и че телефона е неин, но аз не съм извършител на убийство.

Прибрах се легнах да спя, после като се събудих, се чувствах много замаян явно ме бяха дрогирали и не осъзнавах нищо, леля ми каза, че майка ми ме вика в Германия и че има кой да ме закара, затова и тръгнах, обясниха ми, че се е обадила докато съм спял.

Не съм убивал никой и не съм носил никакви вещи на убитата в дома си. Според мен някой е обещал много пари на леля ми и на жена ми и другите им роднини, за да ме набедят за убиец.

В България може и да не дочакам процеса, защото там истинският извършител може и да се погрижи да ме ликвидират и физически, за да не бъде разкрит случая, а аз да остана и единственият заподозрян и обвинен за убийството на тази жена, която изобщо не съм докосвал.

На въпрос, защо тогава българските власти твърдят, че той е убиеца и разполагат с всички доказателства за това, Северин Красимиров е обяснил, че в България ромите нямат права и за всичко са виновни те.

Особено, когато има извършени такива тежки престъпления като това.

Източник: informiran.net

Continue Reading

Тема на седмицата