Connect with us

България

ЕКСКЛУЗИВНО! Обрат за убийството на Жоро Плъха! Доктор Димитров застрелял от упор крадеца на двора (ОБНОВЕНА)

Published

on

Днес изтича мярката за неотклонение на д-р Димитров, който бе задържан за убийството на рецидивиста Жоро Плъха. Лекарят бе арестуван, след като е застрелял престъпника. Версиите за случилото се все още остават противоречиви. Трети ден обаче хората в Пловдив, а и в други градове се надигат на протести в защита на д-р Димитров.

Не ме пускат на свиждане при него! Това каза ексклузивно…

Една от версиите за убийството е, че Жоро Плъха е влязъл в апартамента на лекаря, докато жена му и децата му били там в опит да ги обере. Д-р Димитров реагирал бързо и гръмнал рецидивиста.

„Ще говорим по факти, а не по дезинформацията, която незнайно откъде беше поднесена. Фактите, върху които се упражняваха политици, колеги и ваши колеги не са такива, каквито ви бяха съобщение“, каза окръжният прокурор Румен Попов.

„Жената и децата на обвиняемия не са били в къщата по това време. Не е имало никакъв съучастник. Това се установи от обясненията на самия обвиняем, от кадри от охранителна камера и от свидетели. При така изнесената фактология, категорично е установено, че изстрелите и настъпилия сблъсък са били възпроизведени в двора на кооперация. Категорично се изключва жилището като хипотеза.

Около 30 минути подготовката на кражбата е била наблюдавана от обвиняемия, без да се обади на полицията. След това с незаконен пистолет „Валтер“, зареден, слиза да предотврати кражбата. Обвиняемият е стрелял един път, след което крадецът, е хвърлил по него различни предмети. Един път метална тръба, втори път табела, трети път – нож, който не е бил на крадеца и е намерен измит.

Според лелята на обвиняемия, той е казал, че първо е бил нападнат с тръба, че след това е бил нападнат с табела и трети път – с нож. Изпразнен е целият пълнител. Изстрелът е нанесен отгоре надолу и е попаднал отпред. Какви са действията на обвиняемия след това?

Звъни на свой приятел и го моли за помощ – заличаване на следите, събиране на гилзи, без да се обадят на 112, изхвърляне и укриване на оръжието. Има видеозапис, на който се виждат действията след стрелбата. След това има ново обаждане към лице, което ще остане неизвестно към момента. То укрива пистолета. Лелята вижда двамата и изрично моли да се обадят на 112, но последва отказ. След намирането на трупа без каквото и да е била информация се стига, че обвиняемият е извършител. Дадена му е възможност да обясни, но е последвал отказ. Първоначално е съобщил, че не знае за какво става въпрос. Открити са боеприпаси в дома му, за които няма съответното разрешение.

При нападението от крадеца е нанесена рана в областта на глезена, но не е ясно с какво тя е нанесена. Крадецът е бил сам, бил е въоръжен с приспособления за извършване на кражба – отвертка и нож. Те са открити в дрехите на убития, без да са били извадени. Прокуратурата бива поставена да отговаря защо е бил задържани за 72 часа обвиняемият. При такива престъпления е необходимо да се съберат доказателство и да се съберат доказателства. Дали има или няма неизбежна отбрана, това ще се изясни в хода на едно пълноценно разследване. Прокуратурата не се крие, тя говори тогава, когато има какво да се каже. Не сме длъжни в рамките на 24 часа да кажем как се развива едно разследване. Хората имат право да протестират, но първо трябваше да бъдем чути.

Дали законите са съвършени или несъвършени, те се коват другаде. Продължава да е некриминализирано приготвотлението за заливане с киселина. Това не ми харесва и на мен. Ако някой по някакъв повод се подготвя нас или наши близки и да ги осакати, това не е престъпление – трябва да хванем човек след извършването на деянието. Неколегиално беше на колеги юристи да дават мнения без да са запознати с фактите. Колегите се упражняваха върху нас. Наблюдаващият прокурор е със стаж от 25 години. Дежурният прокурор няма право да освобождава по дело, по което не е страна и да се среща с протестиращи“, завърши Попов.

„Аз не съм мишка, нито моите колеги са такива, за да се крием. Заставам с името и подписа си. Това не е под влияние на писанията и уличните протести. Събра се всичко, въз основа на фактите, с името и с подписа си, съм преценил, че т.нар. „доктор“, който в момента е национален герой, е извършил престъпление при неизбежна отбрана, а не самоотбрана. Ще му бъде повдигнато обвинение и за незаконното притежание на оръжие. Мярката му ще бъде изменена на подписка“, каза наблюдаващият прокурор Георги Панев.

„Засега той има качеството на свидетел. Двамата не са се познавали. От упор е стреляно. Грубо казано на улицата го е застрелял. Съпругата и децата му са били в Крумово. Жена му и той сам казват“, допълни Петков.

„От момента, в който му е повдигнато обвинение, той е признал всичко – кога го е видял, как е слязъл, какво е направил. Защо не се е обадил, не можем да коментираме. Пистолетът е укрит и понастоящем той не е намерен. Имал е две кражби от този гараж, последната е от 2003 г. Няма пълнител. Вижда се от камера как държи пистолета.

Предполагаме, че е бил в положение задно, че пълнителят в този момент е празен, но това ще каже балистичната експертиза. Намерили сме две гилзи, които съответстват на пистолета, както и два проектила, а колко изстрела е произвел, ще се установи.

Имаме гласни данни, че са 4. Камерата не е записал самия инцидент. Според неговите обяснения е казал „Стой, полиция!“ и е стрелял във въздуха“, казаха още прокурорите.

„Образно казано има двама помагачи. Той е помолил едното лице да скрие оръжието. Двама свидетели са били помолени да изтрият записите.

Не желае да даде обяснение от кого е бил закупен пистолетът. Почистил е с химични вещества ръцете си. Обработил е санитарно раната си на глезена. Барутни частици са открити по дрехите му“, заяви още Попов.

„Повдигнати са му две обвинения – умишлено причиняване на смъртта на Жоро Джевизов при превишаване на неизбежна отбрана и е причинил смъртта на лицето. Второто е за намерите 17 патрона за пистолет „Макаров“, отделно е намерена гилза, която не представлява интерес. Взета му е мярка подписка, той да бъде освободен от затвора днес“, обясниха още от държавното обвинение. Тя е взета предвид наличието на постоянен адрес и обществената му трудова дейност, казаха прокурорите.

България

Бащата на Нора Недкова я изкарал от “ВИП Брадър”

Published

on

By

СКандалната Мис Плеймейт 2017 Нора Недкова е първият участник, който напусна Къщата на “ВИП Брадър” този сезон.

Изгонването й обаче никак не е случайно, издадоха източници на HotNews.

Блондито е сред най-остро коментираните персони в риалитито тази година, но не това доведе до скоростното й напускане на шоуто, а друга причина.

Негативният имидж, който президентката на Норландия си спечели за отрицателно кратко време, накара баща й Николай Недков тутакси да намери начин да я изведе от Къщата в Нови хан.

Шефът на “Златни пясъци” АД бил категоричен, че този срам няма как да продължава в национален ефир и да уронва репутацията му в обществото. Затова направил всичко възможно да я отстрани от “ВИП Брадър”.

Бащата на Недкова я изкара от "Вип Брадър"

“Човекът се е хванал за главата от изцепките на дъщеря му. Нямаше как да я остави да го излага още повече”, коментират хора от обкръжението на бизнесмена.

Недков изключително се срамувал от изцепките на дъщеря си и въпреки, че от години я е оставил на режим без контрол, с днешна дата му се ревяло от резила, който спретнала в предаването на Нова телевизия.

Недкова отпадна от играта на номинации със скандалният гримьор Валентин Кулагин, който беше и най-големия й враг в Къщата. Рапърката Диона пък бе първата служебно номинирана, заради неспазване на правилата за живот в риалитито.

Застрашени от изгонване станаха и готвачката Божана, екс-любовника на Мария Илиева – рапъра Атанас Колев и поета-певец Константин Трендафилов, познат още и като Папи Ханс.

Бащата на Недкова я изкара от "Вип Брадър"

“Съжалявам, че не можах да покажа малко повече от себе си”, заяви плеймейтката Недкова пред Ники Кънчев. Тя имаше привилегията да даде имунитет на един от останалите съквартиранти за следващите елиминации. Тази чест получи Ваня Костова.

“Тя е единственият достоен участник в тази игра – тя беше закрилница, майка и наставник”, изтъкна блондинката.

Източник: hotnews.bg

Continue Reading

България

Лекарка и новият ѝ приятел си направиха първата любовна среща на плажа, но се наложи да дойде линейка (ВИДЕО)

Published

on

By

Живеещите в Пало Алто, Калифорния, 45-годишна Анди Трейнър и 56-годишният Макс Монтгомъри решили да проведе първата си любовна среща на плажа, тъй като и двамата били пристрастени към сърфирането.

Те прекарали сутринта порейки вълните. Когато Макс вече излязъл на брега, носейки дъската под мишница си, изведнъж падна върху пясъка с лицето надолу.

По-късно той разказал, че още докато бил във водата почувствал парене в гърдите си, но не му обръщал внимание, докато не почувствал рязък спад на силилите.

Анди побягнала към Макс, но когато го наближила, той вече нямал пулс и бил в безсъзнание, пише The Mirror.

blitz.bg

Continue Reading

България

Дълбоки съболезнования. Трагична смърт споходи милата

Published

on

By

Саксофонистът на „Ку-Ку бенд“ Евгени Йотов е загубил съпругата си преди броени дни.

Екатерина Горанова – Йотова се борила в продължение на 10 години с коварния рак, като дори претърпяла лечение във Франция, което обаче се оказало неуспешно.

Музикантът придружавал жена си по време на операцията и терапиите в чужбина, но не след дълго болестта дала рецидив, съобщава Струма.

Младата жена, известна с хубостта си в родния си край Гоце Делчев, където близките й избрали да я погребат, си отиде, оставяйки две близначета. Заедно със саксофонистта са родители на момче и момиче, на които им предстои да навършат скоро 16 години.

Continue Reading

Тема на седмицата