Connect with us

Епицентър

Софиянка се качи на такси в Бургас и преживя най-ужасния си кошмар

Published

on

Млада софиянка разказа за отвратителна случка, която е преживяла в нощта на 1-и срещу 2-ри март. Тя се прибирала късно вечерта, около 23:00 в минусовите температури в столицата и решила да хване такси. Грешка, която дълго време ще помни, пише Флагман.

„След като се разотидохме от заведението, в което се бяхме събрали и, което се намира до метростанция „Сердика“, реших да хвана такси, защото времето беше меко казано студено.

Поглеждам цената – приемлива е и си казвам дестинацията. Грешката ми беше, че не погледнах за останалите важни за таксиметровия бизнес принадлежности“, разказва младата жена, която настоя да запази анонимността си.

Когато пристигат на дестинацията след 15-минутно, изпълнено с мълчание пътуване, тя плаща, прибира рестото в джоба, но на излизане чантата й остава на седалката.

В момента в който тя затваря вратата, разбира за грешката си и понечва да отвори и да си прибере собствността. Само че е късно – таксиджията с мръсна газ отпрашва в нощта.

„В чантата имаше портмоне с лични документи, дебитна карта, смартфон… обща стойност около 300 лева. Не е за парите.

Можеше да е много по-зле. Добре, чантата, която имаш от десети клас и все още изглежда като нова – хубава, черта, с метални дръжки, е изчезнала безвъзвратно, заедно със смартфона, без който не можеш.

Загубил си и личната карта, но снимката ти там е гадна, затова – бонус. Имаш възможност да си издадеш нова.

Дебитната карта също е загубена, но вътре няма пари.

Представям си как човекът е потрил доволно ръце, и си е казал „ ей сега ще й е** майката на тази, налазих хубав „бакшиш“, но е останал с леко остарял смартфон, 40 лева и пръст в устата“, довършва софиянката, на която се наложило да предприеме всички методи за предпазване от допълнителни щети – блокиране на СИМ карта, блокиране на дебитна карта, подаване на заявления за нови лични документи и отделено много време.

Крайният резултат – една напълно провалена нощ, сън в рамките на 3-4 часа, невъзможност за присъствие на работа на следващия ден и излишни нерви.

Защото един бакшиш решил, че е ударил джакпота, открадвайки чантата на жена. „За да си спестите всичко това, което аз преживях, още като хванете такси, запишете или запомнете номера му.

Уверете се, че има работещ апарат и не е „копърка“. Най-важното – пазете си личните вещи, защото този човек, ако беше нормален, щеше да види чантата, да спре и да ми я върне.

Не всички таксиметрови шофьори са такива, но тези от тях, които са, петнят името на цялата професия. Срамота е“, жалва се младата жена.

Blitz.bg

България

Започва проверка на свързваната с Митьо Очите охранителна фирма

Published

on

By

Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и Национална полиция проверка на дружество „Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица. Това става ясно от съобщение на прокуратурата.

Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица.

При проведената на 2 август специализирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някои от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица – Димитър Желязков.

Continue Reading

България

Сега му е времето! През юли тези 2 зодии ще забогатеят и ще вкусят от рога на изобилието в живота си!

Published

on

By

Овен

Месец юли ще ви донесе много изненади, но една от тях ще ви се стори почти невероятна. Оглеждайте се за онези игри, в които раздават награди и в които никога не сте вярвали.

Ще повярвате, когато ви се обадят и ви съобщят, че печелите доста прилична сума, която ще ви стигне за последните планове, които си мислехте, че трябва да отлагате за доста напред във времето.

Лъв

Ще получите голяма сума пари от продажбата на семеен имот или наследство, за което не сте и предполагали, пише „За жената“. Възможно е финансите ви да достигнат ниво, което не сте стигали досега. Не харчете парите си за екскурзии и море, пазете ги за съществените неща от живота, които отлагате от дълго време. Сега му е времето!

Continue Reading

Епицентър

Томислав Дончев коментира поста на съпругата си за циганите и тоягата: Получи заплахи за разчленяване

Published

on

By

Съпругата ми не е политик и изказва собствено мнение. Не виждам никакъв език на омразата. Това, че ми е жена не означава, че трябва да седи по цял ден вкъщи и да бродира. Тя е професионалист и самостоятелна личност. Никога не съм се опитвал да й налагам цензура. Няма език на омразата. Едва ли някой ще оспори факта, че всички български граждани трябва да спазват закона и едни същи правила – без значение на социалния им статус, етническия и религиозния им произход. Нали не си представяте, че ще хвана тоягата и ще тръгна по циганските махали? Не виждам нищо нередно в поста на съпругата си. Тя получи заплахи за разчленяване на отделни части от тялото си. Всички трябва да спазват закона. Когато някой извърши нарушение, трябва да си плаща глобите.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Той коментира поста на съпругата си Светлана в социалната мрежа Фейсбук. В него тя написа, че времето на морковите за циганите е изтекло и е дошло време за тоягата, а от Български хелзинкски комите призоваха Дончев да се разграничи от думите й и да осъди езика на омраза. „Не ми харесва някой да ме кара да се разграничавам от Светлана. Утре някой може да ме накара да се откажа от майка си. Аз стоя зад това какво съм казал и написал. Не го прехвърлям на вас. Според мен не се прави достатъчно за интеграцията на ромите. Трябва най-вече да работим за образованието.

Държавата се е захванала с това. Всеки има право на свобода на словото, стига да не нарушава доброто поведение“, категоричен беше Дончев.

„Очевидно е, че МВР не се справи със задържането на Пелов. Отговорност трябва да носят хората, които не са си свършили работата. Министърът е универсално виновен. И на мен ми искат оставката заради съпругата ми. Трябва да нализираме системата и пропуските в нея“, каза вицепремиерът по темата за убийството на Владимир Пелов.

„Явно имаме стотици хиляди експерти по ядрена енергетика. Наслушах се на много коментари. Позицията на държавата за АЕЦ „Белене“ е ясна. Търсим инвеститор, който да построи централата, без да иска държавна гаранция и участие, ще си плаща данъците и ще спазва законите. Това е. Точка. Ако не се намери такъв инвеститор, АЕЦ „Белене“ няма да се строи. Държавата няма да вкарва повече пари в този проект“, обяви Дончев.

Continue Reading

Тема на седмицата