Страховита опасност дебне 240 000 българи днес, валят предупреждения заради… От Пътна полиция съобщиха за

Поледица дебне над 240 000 българи, които се очаква да поемат днес към дома след три почивни дни покрай 3 март. В ранния следобед ще вали слаб дъжд, а температурите ще се понижат и ще са о минус 5 до минус 2 градуса. Затова метеоролозите са убедени, че пътната настилка на повечето места у нас ще се заледи, пише “Телеграф”.

“Очакваме рекорден ръст на катастрофите, все пак над 240 000 души тръгнаха на път в петък следобед и събота сутринта. Сега ще потеглят обратно”, казаха от Пътна полиция.

Пак лошо време: Черни облаци надвисват над България, следобед в югозападните райони ще…  След като от 27 февруари до вчера, т.е. пет поредни дни, в инцидент на пътното платно не е загинал нито един човек, сблъсъците са били предимно леки, днес от КАТ са подготвени за ммного повече удари между автомобили. За да не се случва това, все пак униформените са предприели мерки. Те няма да глобяват водачи, а ще се съсредоточат върху подпомагането на движението.

“Ще се стараем да не се образуват задръствания, но и ще предупреждаваме водачите да карат леко, за да не се стига до трагедии”, обясниха от Пътна полиция. Обещават, че ще реагират без компромиси на фрапантни нарушения като рискови изпреварвания и арогантно поведение на пътя. От 14 до 20 часа днес ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по магистралите и по-натоварените пътища, които са 8 на брой.