Тялото ви говори, но вие не го чувате! Ако ви се яде солено или сладко, това значи, че то се нуждае спешно от..

Човешкият организъм е действително уникален сам по себе си, в него наведнъж протичат толкова много процеси, което наистина е невероятно, тъй като всички те са синхронизирани толкова перфектно като един съвършен механизъм. Въпреки това, винаги, когато нещо не е наред, нашият организъм ни изпращасигнали, на които е необходимо да обърнем внимание, за да можем да се погрижим за проблема още в самото начало, преди нещата допълнително да се усложнят.

Затова обърнете сериозно внимание веднага щом почувствате някой от тези симптоми:

1. Суха кожа на лицето В тялото ви липсва витамин Е. За да компенсирате нужните количества от този витамин, включете в храната си ядки, мазна риба и растителни масла. 

2. Чуплива коса и нокти Тези симптоми показват липса на витамин B и калций. Въведете тези важни съставки в организма си чрез приемане на пълнозърнести храни, бобови растения, картофи и мляко.

3. Повишен апетит за сол Необходимостта от повишена консумация на сол в организма показва инфекция или възпаление, особено в урогениталната система.

4. Повишен апетит за сладко Има вероятност да сте достигнали до нервно изтощение и е необходимо бързо презареждане с енергия чрез приемане на глюкоза. В такъв случай най-добре е да увеличите консумацията на пчелен мед или тъмен шоколад, за да избегнете допълнителни проблеми със стомашно-чревния тракт.

5. Кървене на венците В тялото ви има недостиг на витамин С. Този витамин се съдържа в чесъна и лука, плодовете и зеленчуците. Също така горещо се препоръчва и пиене на чай от шипки.

6. Неспокоен сън, раздразнителност, спазми в краката Тези симптоми показват липса на магнезий и калций. Увеличете приема на зелени листни зеленчуци като спанак и зеле. Също така широко известни с високото си съдържание на магнезий са бадемите, слънчогледа и лененото семе. Отличен източник на така нужните за вас микроелементи са също и сушените кайсии, сливите и цвеклото.

7. Суха кожа на лактите Това е знак, че на тялото му липсват витамини А и С. Тези витамини може да намерите в плодовете и зеленчуците с жълт цвят: моркови, тиква, кайсия и портокал.

8. Апетит за сурови храни Този симптом може да показва гастрит или проблеми с черния дроб. Храната в необработен вид спомага за облекчаване на спазми и за успокояване на стомаха.

9. Желание да се храните с кисело Желанието за кисели храни се появява тъй като организмът ви се нуждае от стимулиране на черния дроб или жлъчката. Вашият организъм ще се чувства по-добре, ако в храната включите продукти като лимон и червена боровинка.

10 . Често главоболие, умора и болки в ставите Тези симптоми показват недостиг на вода в организма. Водата е много важен елемент за човешкото тяло, така че трябва да я въвеждате в големи количества. Имайте предвид, че соковете не са заместител .

Източник: lekuvai

Никога не хвърлям утайката на кафето – научих приятелките си, даже козметичката иска рецептата!
Внимавайте! Топ астроложката Алена преди малко предупреди! Следващаат седмица носи големи промени за
Предупредете най-близките си! Ако видите такава буболечка в дома си, веднага потърсете помощ. Не се ...
Нека достигне до всеки българин! Това е Важно! Баба Ванга е казала нещо много важно: Никога не се
Хилда Казасян: Ако ще отслабвате, купете си пчелен прашец! Ефектът му не може да се сравни с нищо др...
Десетки дами избухнаха: Диетата на Ванга наистина действа! Кой, каквото ще да казва (мрежата завря о...
Билкарят дядо Митко на 95: Не купувайте мед, а пита! Тя е 24-часова защита за здравето (жилав и пърг...
Любо Нейков: Погледнах се в огледалото и казах край! Оттогава съм свалил вече 10 кг., лесно е (ето к...
Предупредени сте: Нова година идва до дни, но тя ще започне с големи проблеми за мнозина! Да внимава...
Години се мъчих като грешен дявол, а било толкова просто! Най-ефикасното лечение за хемороиди е под ...
Измъчваше ме с години, а ме беше срам да кажа. Показа ми го приятелка – натиснах тази точка и след 1...
Уникално явление: Лечител от Кривина лекува рак само с ръце върху тумора!