Цяла България сега е Пловдив! Всички сме с вас. Тук е страшно. Българи прииждат отвсякъде. Тук е

Снимка “Марица.бг”

Мощна подкрепа получава от пловдивчани д-р Иван Димитров, който застреля Жоро Плъха. Над 5000 души се събраха на втория протест пред сградата на Второ РУ. Продължават да прииждат хора.

Таксита по бул. „ Васил Априлов“ надуват клаксоните в подрепа на лекаря. Същото правят шофьорите на автомобили и автобуси, които минават по булеварда, предава репортер на Марица.бг.

Патриотични песни, включително и „Шуми Марица“, звучаха преди официалния старт на протеста.

Много лекари от Пловдив са тук, за да искат свобода за колегата си. Тук е председателят на Районната лекарска колегия д-р Георги Кръстев.  Той каза, че лекарската колегия в Пловдив ще излезе със специална декларация , това ще стори и  Софийската лекарска колегия, която също подкрепя д-р Димитров .

Всички присъстващи са обединени около искането арестуваният лекар да бъде незавбавно освободен, както и бъде инициирана промяна в закона при самоотбрана.

„Прокуратурата да не ползва почивните дни, а да работи за да бъде освободен д-р Димитров“, заяви един от организаторите на протеста.

Всеки момент ще тръгне протестно шествие към прокуратурата по бул. “Шести септември”. Хората искат  да разговарят с дежурния прокурор.

“Докторът да бъде незабавно освободен, да бъде предложен за орден за граждански заслуги,а  ако го накажат президентът да го помилва”, заяви пред хората депутатът от ОП Павел Шопов.  Той се обяви и промяна в закона за неизбежната самоотбрана.

На протеста дойдоха  бившият депутат д-р Димитър Шишков,  общинският съветник от ВМРО Камен Шишманов и др.